5 activități pentru a menține un copil ocupat acasă

După doi ani în care lumea a fost închisă în cea mai mare parte a timpului, cu restricții în vigoare și muncind de acasă, mulți părinți se simt copleșiți. Mulți dintre aceștia sunt încă reticenți când vine vorba de a-și expune copiii în parcuri sau în diferite activități în aer liber, iar nevoia de activități în casă nu a fost niciodată mai mare.

Cei mici sunt plini de energie, iar părinții au nevoie de o grămadă de resurse pentru a o consuma.

Iată o listă de idei pentru când micuțul tău petrece timp acasă fără prea multe de făcut:

  1. Dă o mică petrecere

Când simți că nimic nu-ți pregătește copilul pentru un pui de somn, ce zici de o petrecere cu dans? Porniți muzica, de preferință cu melodiile favorite ale micuțului tău și… dansați! S-ar putea ca tu să ai nevoie de un plus de rezistență, dar cel mic va avea aproape întotdeauna energia necesară pentru asta. Copiilor le place să vadă că sunt incluși în activitățile părinților lor, așa că o mică petrecere cu dans în care toată lumea este inclusă va aduce fericire pe fețele tuturor. Pentru a garanta o petrecere cu multă distracție, copiii tăi au nevoie de o ținută adecvată. Alege haine pentru copii confecționate din bumbac, astfel încât cei mici să nu transpire și să fie vulnerabili la răceală.

  1. Citiți o carte împreună

Pentru o variantă de activitate mai relaxantă, alege fie o nouă carte împreună cu micuțul tău, fie una care îi este deja dragă. Stabiliți ore dedicate pentru lectură de-a lungul săptămânii și creați un obicei bun. Pe lângă timpul de calitate petrecut împreună, cititul înainte de culcare crește calitatea somnului.

  1. Desenați sau pictați împreună

Un alt exercițiu bun pentru minte și care va ține copilul ocupat este pictura. Această activitate poate fi adaptată mediului și resurselor tale. Prin urmare, copiii pot picta pe diferite obiecte și suprafețe.

Unele idei distractive sunt pictura cu mânuțele sau folosind obiecte găsite în natură, cum ar fi pene, fructe sau pietre de dimensiuni mici. Pentru mai puține complicații, poți alege oricând hârtia. Iar dacă observi că micuțul tău are o înclinație artistică, îi poți face picturile permanente folosind o pânză.

  1. Baie distractivă cu spumă

Dacă încă mai ai un copil foarte energic care aleargă prin casă chiar și după ce ai terminat munca, încearcă să-i faci o baie distractivă cu spumă. Adaugă niște jucării, un gel de duș pentru copii și supraveghează-l pe micuț în timp ce se joacă. Dacă simți că ai și tu energie, poți chiar să te joci cu el. Jocurile de imaginație sunt utile pentru creierul copiilor și sunt foarte distractive. Această activitate va aduce bucurie în ziua lui și îl va pregăti pentru un somn odihnitor.

Este recomandat să îl îmbraci pe cel mic în haine pentru copii adecvate, deoarece această baie distractivă poate dura mai mult decât cea obișnuită.

  1. Construiește un cort din pături

Atunci când joaca în aer liber este inaccesibilă, poți crea diferite scenarii distractive pentru micuț chiar în interiorul casei. În acest fel, puteți merge „cu cortul” până și în propria cameră. Construiește un cort cu o pătură și joacă-te cu copilul în interiorul acestuia.

Cei mici iubesc de obicei să creeze acest tip de scenariu , iar activitatea va diminua nevoia de a ieși imediat în aer liber. Poți chiar să îți îmbraci micuțul cu haine pentru copii care sunt perfecte pentru camping și să vă imaginați împreună că sunteți în natură, simțind ploaia, vântul și jucându-vă în bălți.

Există multe alte idei grozave pentru a-ți ține copilașul ocupat în casă, însă acestea sunt printre preferatele tuturor și ajută la crearea unor amintiri superbe.

POST ANTERIOR
URMĂTORUL POST

Produse

LASA UN Comentariu

Urmărește-ne pe instagram