5 idei de activități de Crăciun acasă pentru copii și familie

Pentru prima dată după mult timp, unii părinți și copii (chiar și bunici) se află sub același acoperiș mereu. Această situație ne oferă timpul și șansa de a face mai puternică legătura pe care o avem cu membrii familiei.

Chiar dacă nu este așa cum ne-am imaginat la începutul acestui an, perioada sărbătorilor de iarnă a sosit! Totuși, în contextul distanțării sociale, putem privi partea bună: avem ocazia să petrecem timp de calitate alături de cei dragi, să ne bucurăm de lucrurile mărunte și autentice.

De asemenea, este important pentru moralul celor mici, mai mult ca de obicei, să simtă bucuria și spiritul Crăciunului. Nu tuturor prichindeilor le este ușor să nu mai interacționeze atât de mult cu alți copii, să nu se ducă la școală sau grădiniță sau să nu mai participe la diferite activități în afara casei.

Iată câteva idei de activități în familie ce îl vor bucura pe cel mic, pentru un Crăciun minunat acasă.

1.Realizați felicitări și trimiteți-le celor dragi

O modalitate pentru ca cel mic să se simtă mai conectat cu prietenii și familia este să confecționați împreună felicitări personalizate și să le trimiteți celor dragi. Puteți descărca de pe internet șabloane, puteți printa o fotografie cu familia sau vă puteți folosi de tradiționalele hârtii colorate și carioci. 

Rezultatul va avea, cu siguranță, mult farmec și valoare sentimentală. În plus, celui mic îi va fi pusă imaginația la încercare.

2. Organizați o ședință foto în familie

A spus cineva haine de copii drăguțe? Pulovere pufoase cu brăduți și fulgi de nea? Aceasta este ocazia perfectă de a îmbrăca toată familia asortat, în haine care sunt în ton cu spiritul sărbătorilor de iarnă. 

Alegeți tematica ședinței foto, aduceți recuzita, cănile cu ciocolată caldă și zâmbiți! Peste ani, veți privi cu drag aceste fotografii, și vă veți aduce aminte de momentele frumoase petrecute împreună, acasă.

3. Inventați o nouă tradiție

Dacă aveți momente în care nu știți ce să faceți în timpul sărbătorilor, luați în considerare începerea unei noi tradiții de Crăciun în familie. Fie că este vorba despre gătit împreună sau un maraton de filme, cu siguranță veți găsi o tradiție pe care cel mic o va aștepta cu nerăbdare în fiecare an.

4. Turneu de jocuri

Alege cu copilul tău jocurile lui preferate și stabiliți o seară în care să organizați un turneu de board games cu toți membrii familiei. Nu uita să alegeți și premiul pe care îl va primi marele câștigător!

De asemenea, este o ocazie bună de a-i antrena mintea și a-i reaminti celui mic despre spiritul de fairplay.

5. Donați jucării

Crăciunul este despre bunătate, empatie, altruism. Prichindelul tău poate juca rolul ajutorului lui Moș Crăciun pentru a aduce bucurie altor micuți. Pune-l să aleagă câteva jucării sau haine pentru copii pe care dorește să le dăruiască. Împachetați-le frumos și donați-le celui mai apropiat loc în care puteți face acest lucru.

Chiar dacă traversăm o perioadă mai dificilă, Crăciunul ne dă o clipă de răgaz în care să ne amintim lucrurile frumoase și lecțiile învățate în acest an. Ne putem ,,încărca bateriile’’ și putem începe noul an cu voie bună, energie și optimism!

Sărbători fericite!

Previous Post
Next Post

Leave a Reply