5 idei de activități de vară distractive pentru copii

Vacanța de vară este perioada mult așteptată din an în care prichindeii noștri se relaxează în afara unei rutine bine stabilite. Magia acestui anotimp creează printre cele mai frumoase amintiri ale copilăriei, pe care le vor purta cu ei de-a lungul vieții.

Chiar dacă micuțul tău nu se mai duce la școală în aceste luni, poate însuși noi abilități fizice, cognitive sau sociale. După cum bine știm, jocul este cea mai bună metodă de explorare și învățare. În parc sau în timpul vacanțelor cu familia el experimentează noi situații ce joacă un rol esențial în dezvoltarea lui.

Pe lângă acestea, vara aduce și multe bucurii: vacanțe la bunici, mai mult timp petrecut cu prietenii, întâlnirea cu marea și muntele, precum și jocuri noi. 

Iată 5 idei de activități distractive pe care cel mic le va aștepta cu nerăbdare:

Trasee palpitante în parcul de aventură

O evadare într-un parc de aventură este unul dintre cele mai de succes planuri pentru un weekend cu familia. Cățărări, căsuțe în copaci, tiroliene, tras cu arcul și multe alte activități sportive îl vor ține antrenat pe cel mic ore în șir. Avantajul este că, în timpul acestui gen de activități, își antrenează abilitățile fizice, puterea de concentrare, capacitatea de a lua decizii și curajul de a-și învinge temerile. 

Nu uita să verifici vremea înainte, pentru a vă bucura la maxim de timpul petrecut în natură. Folosește haine de copii ce îi oferă lejeritate în mișcare și hai în aventură!

Bucurați-vă din plin de ploile de vară

Când a fost ultima dată când te-ai bucurat, fără reținere, de o astfel de ploaie revigorantă? Data viitoare când vei auzi tunetele ce anunță sosirea ei, ia-l pe cel mic afară. Dansați, cântați, săriți în băltoace și râdeți cu poftă! Vă veți elibera de stres și vă veți bucura de un efect terapeutic uimitor. Bucurați-vă și de mirosul plăcut de iarbă umedă prin exerciții ușoare de respirație. 

Îți recomandăm să-l îmbraci pe prichindel cu o salopetă impermeabilă pentru a se simți 100% confortabil. După ce vă întoarceți în casă, relaxați-vă cu o baie fierbinte, un ceai aromat și o poveste citită între pernuțe moi.

Admirați cerul înstelat și descoperiți constelații

Majoritatea copilașilor tind să fie fermecați de frumusețea feerică a stelelor. Serile de vară sunt un bun prilej pentru lecțiile de astronomie. Caută un loc deschis, unde vizibilitatea către cer este bună și nu există multă poluare luminoasă. Instalează una dintre aplicațiile pentru telefonul mobil cu ajutorul căreia poți, în timp real, să recunoști constelațiile de pe cerul de deasupra voastră. Ia cu tine și o păturică pentru a vă întinde și un caiet pe care cel mic să deseneze formele constelațiilor descoperite.

Îngropați o capsulă a timpului 

Amintirile sunt printre cele mai prețioase comori. Pentru copii este o activitate interactivă, dar și o ocazie de a împărtăși familiei preferințele lor. Adunați o serie de obiecte și fotografii cu ceea ce îi place cel mai mult prichindelului, dar care sunt și reprezentative perioadei în care este realizată capsula. Alegeți un recipient, puneți obiectele alese în el, sigilați-l bine, lipiți o etichetă cu data la care ar trebui să fie deschis, îngropați-l și setați un reminder în telefon cu acea dată. Nu uita să redactați împreună o scrisoare cu mesajul pe care vrea micuțul să îl transmită în viitor!

Cultivați propriile ierburi aromatice

Dacă dorești să îți educi prichindelul în spiritul conservării planetei, o astfel de activitate este o lecție de sustenabilitate. Sustenabilitatea, în esență, înseamnă utilizarea responsabilă și eficientă a resurselor naturale. Plantarea propriilor fructe, legume și condimente este o modalitate excelentă de a ajuta mediul înconjurător.

Poți începe să plantezi cu copilul tău condimente în recipiente reciclate. Sunt o variantă bună pentru început deoarece sunt mai simplu de îngrijit. Cu siguranță mesele vor deveni mult mai savuroase cu condimentele de care a avut grijă chiar cel mic!

Pentru părinți, o zi din vacanța de vară a prichindelului lor poate veni cu noi provocări: micuțul dorește să doarmă prea mult sau să petreacă un număr mare de ore în fața televizorului. De aceea, este important să ne gândim la câteva activități atractive pentru această vară!

POST ANTERIOR
URMĂTORUL POST

Produse