5 obiceiuri prin care îți înveți copilul să protejeze mediul înconjurător

Copiii sunt viitorul nostru. Deciziile pe care le vor lua în legătură cu mediul înconjurător vor influența nu numai viața lor, ci și pe a generațiilor următoare. Sunt o mulțime de lucruri mici prin care putem contribui la protejarea planetei, chiar în viața noastră de zi cu zi.

Iată 5 obiceiuri prin care îl poți învăța pe prichindelul tău cum să protejeze mediul înconjurător:

1. Găsește o altă întrebuințare obiectelor de care nu mai ai nevoie

Imaginația copiilor nu are limite. Orice obiect poate fi redecorat și transformat într-o nouă jucărie. Sticlele și ambalajele din plastic sunt printre cele mai periculoase pentru mediul nostru înconjurător. Poți transforma foarte ușor sticlele de plastic în roboței, rachete sau popice.

De asemenea, poți sorta garderoba micuțului tău și dona copiilor nevoiași hainele de care nu mai are nevoie. Dacă ai mai mulți prichindei, păstrează din hainele celor mai mari și dă-le mai departe celor mai mici.

2. Stingeți lumina

Acest obicei poate fi deprins foarte ușor prin puterea exemplului. Nu lăsa lumina aprinsă în camerele în care nu se află nicio persoană sau este suficientă lumină naturală. Așa va învăța și cel mic să stingă lumina de fiecare dată când părăsește camera.

Ora Pământului este ocazia perfectă de a contribui la reducerea globală a consumului de energie. Acest eveniment este sărbătorit în fiecare an, în ultima sâmbătă a lunii martie, între orele 20:30 și 21:30.

3. Plantați un copac

Copacii sunt cea mai valoroasă sursă de oxigen. Cu această ocazie îi poți povesti celui mic despre impactul defrișărilor și îl poți învăța cum să păstreze și să folosească responsabil resursele. În plus, grădina ta va fi mai frumoasă după ce copăcelul plantat va crește.

Cand alegeți un copac, fiți atenți la soiul acestuia și la condițiile de care are nevoie pentru a crește și a rezista. Toamna și primăvara sunt perioadele perfecte pentru această activitate. Dacă nu ai o grădină unde îl poți planta, informează-te despre evenimentele locale care au ca scop plantarea copacilor. Profită alături de cel mic de vremea frumoasă și bucurați-vă de minunile naturii!

4. Faceți lista de cumpărături

Învață-l pe cel mic să fie organizat în ceea ce privește cumpărăturile. Risipa alimentară este printre cele mai ignorate probleme ce afectează mediul înconjurător.

Este un obicei foarte simplu, dar care are un efect vizibil pe termen lung. Astfel, familia ta va cumpăra doar cantitățile de produse de care este nevoie și veți evita risipa alimentară.

Pentru a fi mai distractiv, poți scoate la imprimantă imagini cu produsele pe care dorești să le pui pe listă și să transformi activitatea într-o vânătoare de comori.

5. Mergeți mai des cu bicicleta, rolele sau trotineta

Evită drumurile cu mașina personală atunci când nu sunt necesare. Pe lângă faptul că prin acest obicei contribui la reducerea emisiilor de gaze, îți înveți copilul să aibă un stil de viață activ și sănătos.

Odată ce copilul tău își asumă misiunea de a salva planeta, încurajează-l să-i influențeze și pe alții să facă acest lucru!

Nu uita, primul pas în a avea grijă de natură este să învățăm să o iubim!

POST ANTERIOR
URMĂTORUL POST

Produse

LASA UN Comentariu

Urmărește-ne pe instagram