Beneficiile înotului la copiii de toate vârstele

Atunci când cauți un nou sport pentru micuțul tău, una dintre cele mai bune opțiuni este înotul. Această activitate aduce nenumărate beneficii care se aplică tuturor copiilor, inclusiv bebelușilor.

Deși înotul este un sport care se desfășoară în apă, efectele acestuia se resimt inclusiv în viața de zi cu zi. Copiii care știu să înoate, fie la nivel de bază sau mai avansat, sunt mult mai încrezători în relațiile interpersonale și în propriile lor abilități.

Pe lângă dezvoltarea abilităților atât de necesare de a supraviețui în mediul acvatic, înotul este o activitate extrem de plăcută pentru cei mici. Apa reprezintă un mediu cu posibilități de joacă nesfârșite, unde copiii pot să participe la diferite activități, de la joculețe competitive sau de echipă, până la scufundări.

În continuare, îți vom prezenta câteva dintre avantajele înotului pentru copiii de toate vârstele, astfel încât să iei în considerare această activitate atunci când vine vorba de alegerea sportului pentru micuțul tău.

Înotul la bebeluși

Deoarece bebelușii nu își stăpânesc bine mișcările și reflexele, înotul îi ajută la dezvoltarea aparatului locomotor. Cei mici învață să își miște picioarele și mâinile în mod sincron, lucru care îi ajută la mers și le oferă dexteritate.

Atunci când copiii învață să înoate de la o vârstă fragedă, aceștia se simt în siguranță în apă. Acest mediu le amintește de viața intrauterină, ajutându-i să își țină respirația în apă fără a se speria sau a avea probleme. Chiar mai mult, dacă bebelușul tău știe să înoate, sentimentul tău de liniște va crește nemăsurat știind că micuțul tău are această abilitate de supraviețuire.

Cel mai bun moment de a-ți da micuțul la lecții de înot este în jur de vârsta de 4 luni, pentru a te asigura că schimbarea între medii nu se resimte extrem de puternic.

Înotul la copii

Pe lângă avantajul evident de a învăța să supraviețuiască în apă, înotul contribuie cu diverse aspecte la dezvoltarea copilului tău. Diverse studii au demonstrat că înotul ajută la crearea unui spațiu sigur în care micuțul poate învăța diverse lucruri utile în viață, precum creșterea stimei de sine și sporirea siguranței în apă. Luând lecții de înot, copilul tău își va face prieteni pe care nu i-ar întâlni în mod normal și este expus la situații care îl scot din zona de confort.

Prin faptul că practicanții acestui sport învață să își controleze respirația, aceștia sunt capabili să gestioneze situațiile stresante. De asemenea, acest lucru ajută și copiii care se confruntă cu probleme respiratorii precum astmul.

Un aspect important de care este necesar să ții cont înainte de a-ți duce copilul la lecții de înot este ca acesta să poarte costume de baie pentru copii adecvate. Un echipament corect îți protejează micuțul de posibile complicații și probleme în timpul lecțiilor, și îl ajută să se miște cu încredere și într-un mod confortabil.

Alege un material care să îi păstreze temperatura corpului indiferent dacă lecțiile iau loc la o piscină acoperită sau nu, ca micuțul tău să se bucure din plin de lecțiile de înot și timpul în apă. Poți alege și costume de baie cu protecție UV, dacă micuțul tău ia lecții de înot în piscine deschise.

iELM oferă o gamă largă de costume de baie pentru copii, realizate din materiale de calitate și care oferă siguranță și confort micuțului tău.

POST ANTERIOR
URMĂTORUL POST

Produse

LASA UN Comentariu

Urmărește-ne pe instagram