Bună dimineața, doamnă budincă de chia!

Zorii zilei ne trezesc încet și treptat, ne aduc lin înapoi din lumea reveriei către o dimineață cât se poate de reală și de frumoasă. Cu pleoapele grele și încă visând, ne îndreptăm tiptil către bucătărie. Iubitorii de cafea parcă simt deja aroma îmbietoare a cafelei proaspăt măcinate, iar persoanele care apreciază mai mult ceaiul savurează fiecare moment de așteptare al infuziei unui ceai negru deșteptător, combinat cu puțin lapte de cocos.

Micul dejun are o importanță deosebită pentru om și pentru corpul uman, întrucât ne setează modul de a gândi pentru o nouă zi și ne pregătește fizic, energetic și spiritual pentru a îmbrățișa cât mai productiv, pozitiv și pașnic cele 24 ore care se aștern în fața noastră. În ceea ce privește proaspetele mămici, micul dejun este absolut necesar pentru a îndeplini noul lor rol de ”super eroine” – fără excepție, în fiecare dimineață, indiferent că somnul din noaptea de dinainte a fost generos sau nu. Noul impuls de energie oferit de o masă echilibrată și gustoasă la micul dejun asigură mămicilor calea spre cât mai multe activități minunate și variate alături de sau pentru bebe.

Și pentru că uneori avem nevoie de și mai multă inspirație, ne gândim acum să împărtășim cu voi una dintre rețetele care ne-a cucerit prin simplitate pe noi, cei de la iELM.

Încă dinainte de a merge la somn, se pun într-un castron 150-200 grame de semințe de chia; se adaugă apoi tot 150-200 grame fie de apă, fie de lapte de orice tip, fie iaurt, după gust. Până dimineață, semințele de chia vor fi absorbit lichidul înconjurător, transformându-se într-o budincă compactă.

Se vor adăuga pe rând 75 grame de vișine, 75 grame de ananas tăiat cubulețe, 50 grame caju, 50 grame nuci coapte și un strop de scorțișoară.

Începe decorarea budincii. Se presară în cercuri concentrice mai întâi vișinele inclusiv sucul acestora, apoi ananasul.

Centrul budincii va aparține nucilor de caju, pe care le vom servi crude, nesărate sau foarte puțin rumenite în avans, la cuptor. Pe alocuri, se presară și nucile, rumenite și ele, însă nesărate.

Un gust aparte îl conferă scorțișoara budincii de chia cu fructe și nuci, care se pudrează din loc în loc în cantitate foarte mică. Suntem gata să gustăm!

De ce ne place această rețetă? E simplu: într-un castronel, reunim multe ingrediente cu super proprietăți, benefice pentru organismul nostru; păstrând baza – budinca de chia -, putem folosi orice alt fruct și orice altă varietate de semințe în pregătirea acestei rețete, în funcție de gusturi și de preferințe; punctul forte ce se cere a fi menționat: pregătirea micului dejun durează aproximativ 3 minute.

Ziua bună și sănătoasă se cunoaște de dimineață!

POST ANTERIOR
URMĂTORUL POST

Produse