Care sunt cele mai potrivite haine pentru copii în sezonul rece?

Odată cu sezonul rece, părinții se întreabă cum să-i îmbrace pe prichindeii lor astfel încât aceștia să nu răcească, dar în același timp să se simtă confortabil. Pentru ca joaca să nu fie întreruptă de frig este important ca cel mic să fie îmbrăcat adecvat. În acest sens poți opta pentru haine copii din material softshell.

Cât de gros trebuie îmbrăcați micuții?

O regulă generală este să ții cont de cum ești tu îmbrăcată. Bebelușii sub 6 luni vor primi un strat în plus de haine pentru copii. Spre exemplu, dacă tu ai o bluză cu mânecă lungă pe sub geaca groasă, îmbracă-l pe cel mic la fel, însă adaugă-i și un pulovăraș. 

Urmărește totuși reacțiile copilului. Unele persoane sunt mai friguroase și au nevoie de haine mai groase, în timp ce alții se pot îmbrăca mai subțire. Dacă cel mic nu îți poate spune când îi este frig sau cald, verifică dacă a transpirat în zona cefei și încearcă să mai scoți un strat de haine. Dacă zona este rece, cel mai probabil micuțului îi este frig.

Ține cont și de nivelul de activitate al copilului tău. Un bebeluș care nu merge încă și își petrece tot timpul în cărucior va trebui îmbrăcat mai gros decât un copil care deja aleargă și se cațără. La fel, un bebeluș purtat este mai protejat de frig decât un bebeluș plimbat în căruț.

Foto: saandraoberg

Câte straturi de haine pentru copii sunt necesare pentru a asigura confortul termic al micuțului tău? 

Atunci când îl îmbraci în haine pentru copii pentru a ieși afară, sunt recomandate 3 straturi: un strat de bază care să absoarbă transpirația și să păstreze căldura corpului, , un strat intermediar pentru a oferi izolație termică suplimentară și unul exterior, izolator, care să-l protejeze de vreme rea (ploaie, vânt, zăpadă, ger)  și. Primul strat de haine pentru copii – cel de bază

Este recomandat ca acesta să fie din fibre naturale, cu o bună capacitate de absorbție a umezelii, cum ar fi lâna, mătasea sau bumbacul organic. Hainele de bază trebuie să se usuce rapid și să păstreze căldura corpului chiar și atunci când sunt umede.

Al doilea strat de haine pentru copii – cel intermediar

Rolul stratului intermediar este să ofere extra protecție împotriva frigului dar să fie suficient de lejer pentru a nu crea disconfort. Poți alege jachete din polar, lână sau o salopetă din jerseu cum este cea iELM, perfectă și ca și ca ținută de joacă în interior.

Al treilea strat de haine pentru copii – cel exterior

La exterior, este recomandat ca cel mic să poarte haine pentru copii dintr-un material impermeabil care să ofere protecție împotriva vântului și apei. O opțiune ideală este salopeta iELM, realizată din softshell, un material cu suprafață netedă și rezistentă la abraziune, căptușit cu fleece moale și călduros, care permite pielii micuțului să respire.

Astfel, îmbrăcați în haine pentru copii adecvate sezonului rece, prichindeii se pot juca în voie, în aer liber. 

 

Main Foto: detweelingzusjes

Previous Post
Next Post

Leave a Reply