Ce trebuie să știi atunci când mergi pentru prima dată în drumeție cu copilul tău

După cum bine știm, timpul petrecut în natură este un aspect important în creșterea și dezvoltarea armonioasă a micuților noștri. Fiecare moment petrecut afară este o oportunitate de a învăța lucruri noi despre noi înșine și cei din jur, precum și despre mediul înconjurător.

Odată cu creșterea temperaturilor de afară, vremea devine perfectă pentru drumețiile în familie. Nu uita să alegi încălțări confortabile și haine de copii în care prichindelul tău să se miște în voie.

De ce copiii ar trebui să meargă în drumeții

Pe parcursul unei drumeții, copiilor nu le sunt antrenate doar abilitățile fizice, ci și spiritul de aventură, de observație și abilitatea de a lua decizii. Ei învață despre plante, animale, fenomene ale naturii și cum să le iubească și să le aprecieze. Cu timpul, nu se vor mai teme de insecte sau situații neprevăzute și vor deveni din ce în ce mai curioși. Totodată, o plimbare mai lungă în natură înseamnă timp de calitate petrecut cu familia și prietenii.

Când este momentul potrivit pentru prima drumeție a unui prichindel?

Probabil că te-ai întrebat care este momentul potrivit de a porni în prima drumeție alături de micuțul tău. Ei bine, cel mai bun moment este acela în care te simți tu pregătit. Indiferent de vârsta copilului tău, cu pregătirea adaptată nevoilor lui, totul va fi în regulă. Printre noi sunt mămici care au făcut acest pas și cu prichindei cu vârsta mai mică de un an. În acest caz este esențial să investești într-un rucsac calitativ pentru transportul copiilor pe munte, care să fie confortabil atât pentru tine, cât și pentru cel mic. De asemenea, te sfătuim să începi cu pași mici și să alegi trasee simple.

Haine de copii potrivite pentru drumeție

Hainele de copii sunt extrem de importante deoarece ele vor influența experiența pe care micuțul o va avea în prima lui drumeție. Dacă nu se va simți confortabil pe tot parcursul acesteia, este foarte posibil să nu își mai dorească repetarea experienței.

Schimbările de temperatură sunt des întâlnite pe munte. Cheia este să-ți îmbraci prichindelul cu mai multe straturi de haine. Începe cu un tricou cu mâneci scurte pe dedesubt și pune-i pe deasupra un alt articol vestimentar, de preferabil impermeabil. De asemenea, îți recomandăm pantaloni lungi pentru a proteja pielea micuțului de zgârieturi, ciupituri sau alte iritații. Ca accesorii, nu uita de șapcă sau pălărie.

Lucruri pe care ar trebui să le ai in rucsac

Atunci când pregătești rucsacul, nu uita să iei cu tine câteva lucruri esențiale cu tine

Sticle cu apă
Gustări delicioase cu care să îl premiezi pe cel mic în momentele în care își pierde entuziasmul
Șervețele umede antibacteriene/dezinfectant
Leucoplast
Cremă cu protecție solară
O pensetă cu ajutorul căreia poți scoate așchiile
Ace de siguranță. (în caz că i se va rupe vreun articol vestimentar pe parcursul drumeției)
Ochelari de soare
Saci/pungi de plastic pentru ambalaje

Cum faci ca drumeția să fie mai distractivă pentru cel mic

Prima drumeție este o provocare atât pentru părinți, cât și pentru cei mici. Ideea de traseu montan poate fi copleșitoare la început. Iată câteva idei pentru a face drumeția mai atractivă:

Implică-ți copilul în planificare. Va fi mult mai nerăbdător să plece la drum dacă și el a avut un rol în luarea deciziilor și i-au fost atribuite câteva sarcini, oricât de simple.

Evită denumirea generică de “drumeție”. Aceasta îl poate duce cu gândul pe cel mic la un lucru obositor, solicitant sau plictisitor. “Aventură” sau “misiune” sună mai atractiv pentru un copil.

Pe parcursul traseului jucați-vă “Vânătoarea de comori”. Faceți înainte de plecare o listă cu obiecte pe care va trebui să le găsiți în drumeție. Pe parcursul acesteia, vor fi bifate cât mai multe, în funcție de câte dintre ele au fost descoperite.

Un alt mod de a face o drumeție mai atractivă este ca, pe rând, fiecare membru din grup să preia rolul de lider al acestuia, inclusiv cel mic. El îi va ghida pe traseu pe toți ceilalți, va urmări marcajele cu atenție și va avea grijă ca toată lumea să aibă ceea ce are nevoie.

Profită de vremea frumoasă și pornește într-o aventură în natură cu micuțul tău. Cu pregătirea potrivită, experiența unei drumeții cu familia este una relaxantă, prin care îți încarci bateriile!

POST ANTERIOR
URMĂTORUL POST

Produse

LASA UN Comentariu

Urmărește-ne pe instagram