Ceaiurile de toamnă și efectul lor benefic descoperit de iELM

Deși frumoasa toamnă debutează cu zile însorite de septembrie călduros, pe măsură ce zilele trec, acestea devin din ce în ce mai răcoroase, înfrigurându-ne. Dacă nu îi îmbrăcăm corespunzător pe cei mici cu haine de exterior pentru copii pentru toate activitățile lor distractive, există șansa ca ei să răcească sau să tușească, să fie bolnăviori și să nu aibă o stare de spirit foarte veselă.

Micile ”capcane” pentru sănătate ale toamnei pot fi preîntâmpinate și cu ajutorul unui remediu din vremuri străvechi: ceaiul fierbinte. Această poțiune fermecată este foarte sănătoasă pentru organism, ajutând la consolidarea imunității. Ceaiurile hidratează, ajută să remediem probleme digestive, relaxează și stimulează funcțiile organelor interne, ajutând la funcționarea corespunzătoare a acestora.

Cum facem față schimbărilor climatice aduse de toamnă? Alături de colegii de la iELM, am pus la punct o listă de ceaiuri recomandate toamna pentru a ne menține atât copiilor noștri, cât și nouă, adulților, sistemul imunitar puternic.

Ceaiul de echinacea (rădăcina și floarea plantei) întărește foarte mult imunitatea. Dacă vom bea câteva căni pe zi din acest ceai vom reuși să ne ferim de viroze respiratorii, de gripă și de infecții pentru că echinacea (înfrățit cu mușețelul, arnica, gălbenelele) creează o barieră în fața multiplicării virușilor și a bacteriilor și totodată ajută la producerea de globule albe, esențiale în apărarea organismului.

Alte două ceaiuri miraculoase: ceaiul de măceșe și ceaiul de cătină. Ele reprezintă o sursă bogată de vitamina C cu dublu efect: proprietăți antioxidante și imunizare a organismului. Ambele sunt extrem de vitaminizante și mineralizante, ajutând corpul să lupte contra inflamațiilor și să se regenereze. 2 sau 3 căni în fiecare zi vor determina ceaiurile să își exercite magia. Atenție însă, pediatrii recomandă ceaiul de măceșe copiilor de peste 3 ani, nu și bebelușilor. Știați că măceșele conțin de 50 de ori mai multă vitamina C în comparație cu citricele?

Ceaiul de lavandă își aduce contribuția aromată în ameliorarea afecțiunilor respiratorii, dar și a celor digestive. Menține aparatul respirator sănătos și relaxează corpul pentru un somn liniștit. Ceaiul de levănțică ne va oferi o oază de calm și o stare de bine.

În continuare din gama aromelor puternic îmbietoare, ceaiul de mentă realizează o relaxare și revigorare generală la nivelul corpului.

Pentru cei mici, putem îndulci ceaiurile fie cu miere naturală, sirop de agave, stevia sau miere de Manuka.

Acordăm atenție atât ceaiurilor de sezon, având la dispoziție o selecție minunată ce ne va întări sistemul imunitar, cât și ceaiurilor clasice, extrem de benefice pentru energizare și detoxifiere: ceaiul verde, ceaiul negru și ceaiul alb. Și copiii nu uită nici să bea apă! Pe durata fiecărui anotimp vrem ca drăgălașii noștri să fie hidratați corespunzător!

POST ANTERIOR
URMĂTORUL POST

Produse

LASA UN Comentariu

Urmărește-ne pe instagram