Colindăm înfricoșați în noaptea de Halloween

Finalul lunii octombrie (și chiar începutul lunii noiembrie) este rezervat unei nopți speciale, cunoscută și celebrată în multe țări ale lumii – înfricoșătoarea seară de Halloween.

Povestea acestei sărbători datează încă din vremuri de demult, găsindu-și rădăcinile în cultura celtică. Odată cu sosirea imigranților de origine irlandeză pe tărâmul Statelor Unite ale Americii, sărbătoarea de Halloween a fost preluată cu mare succes și multă popularitate și de poporul american.

Denumirea acestei celebrări s-a scurtat de-a lungul timpului și a devenit Halloween, însă inițial a fost numită ”All Hallows Even” (echivalentul nopții de dinainte de Sărbătoarea Tuturor Sfinților).

Cum sărbătorim de Halloween?! Ne costumăm și mergem la ”trick or treat”!

De regulă, copiii colindă deghizați în personaje înfricoșătoare. Această tradiție provine și ea din timpuri străvechi: spiritele rele erau speriate și  îndepărtate de oameni purtând costume și măști întruchipând tot tot spirite nefaste. Costumele tradiționale de Halloween iau forma unor ființe nepământene cum ar fi monștri, fantome, vrăjitoare, demoni, schelete, mumii.

La iELM, așteptăm cu nerăbdare sosirea unei noi sărbători în calendar; și pentru Halloween, am pregătit câteva articole de îmbrăcăminte pentru copii, celebrând faimoasa noapte înfricoșătoare, însă produsele sunt utile și pot fi purtate oricând.

Căciulile create special pentru Halloween se vor integra rapid printre preferatele copiilor voștri prin design-ul vesel, imprimeul amuzant și asocierea cu elemente de basm conectate cu tradiția acestei sărbători. Căciulițele create de iELM includ imagini cu fantome sau cu vrăjitoare și demoni, evocând lumea tenebroasă și plină de mistere a nopții de Halloween.

Printre activitățile atrase cu sine de această sărbătoare se numără și: focurile de tabără, paradele de Halloween, petrecerile și carnavalurile dedicate, sculptarea dovlecilor și crearea lanternei lui Jack (Jack-o’-lantern) prin plasarea unei lumânări în interiorul dovleacului pentru a goni spiritele rele.

Îmbrăcămintea mai lejeră pentru copii vă va însoți la petrecerile tematice, unde cei mici vor sosi costumați, se vor întâlni cu toți prietenii lor deghizați și ei, iar apoi vor dori să se schimbe în hăinuțe confortabile pentru a continua joaca și distracția. Sugestia noastră este să alegeți o salopetă comodă, cu un model atractiv și o culoare tot în tematica sărbătorii de Halloween, care va permite mișcări ample, alergare naturală și un pas zglobiu al copilului.

Așteptăm cu nerăbdare să ne povestiți despre cum ați petrecut terifianta noapte de Halloween, fiți înfricoșați sau înfricoșători!

BOO!

Happy Halloween!

POST ANTERIOR
URMĂTORUL POST

Produse

LASA UN Comentariu

Urmărește-ne pe instagram