Cum alegi hainele de ploaie potrivite pentru copii?

Când plănuiești să înnoiești garderoba pentru ploaie a celui mic este posibil să te simți copleșită de multitudinea de opțiuni disponibile. Nu este cazul să te panichezi. Decizia va fi mai ușoară dacă începi prin a te gândi la modul în care veți folosi hăinuțele. 

Iată câteva criterii care te vor ajuta să cumperi haine de ploaie perfecte pentru copilul tău:

Cât timp veți petrece în natură?

Dacă ieșiți doar la plimbare în parc, cel mai probabil nu va fi nevoie să cumperi haine de ploaie tehnice. Dacă iubiți drumețiile la munte, mergeți frecvent cu cortul sau petreceți mult timp plimbându-vă prin păduri, atunci ar trebui să alegi haine practice care să acopere tot sezonul ploios, din primăvară și până toamna.

Vârsta copilului

Copiii mai mici sunt atrași de modele mai colorate. Pentru ei este important ca hăinuța să nu îi deranjeze când se mișcă și să îi păstreze uscați atunci când se dau pe toboganul umed sau când sar în bălți. Nivelul de activitate fiind mai redus, cel mic nu va transpira atât de mult, de aceea nivelul de respirabilitate al materialului este mai puțin important. În schimb, este necesar ca haina de ploaie să îi ofere și un minim de izolare termică.

Stilul hainei de ploaie este, de asemenea, important. Poți opta pentru jachetă și pantaloni de ploaie însă, în cazul unui copil mai mic, va fi mai ușor să-l îmbraci în salopeta impermeabila pentru copii.

Cât de des va folosi hainele de ploaie?

Dacă cel mic merge la o grădiniță în natură, asta înseamnă că hainele de ploaie ar putea fi folosite și atunci când afară este doar noroi. De asemenea, în cazul celor care merg la grădiniță, este important să reușească să se îmbrace singuri. O salopeta de ploaie pentru copii este mult mai ușor de îmbrăcat decât un costum din două piese.

Dacă locuiești într-o regiune ploioasă, este posibil ca aceste haine să fie folosite extrem de des, chiar și pe perioada verii.

Activitățile pe care le va avea

Ar trebui să optezi pentru un material rezistent în cazul în care copilul va folosi intens hainele de ploaie. Jucatul în noroi, tăvălitul prin iarba umedă sau prin frunze, târătul în patru labe, în cazul copiilor mici, toate pun materialul la încercare. 

De ce ai alege salopete de ploaie pentru copii din softshell?

Softshell-ul este ușor, flexibil și ocupă puțin loc de depozitare. Hainele din acest material sunt ideale pentru a fi împăturite și păstrate în rucsac în timpul unei drumeții. Îl protejează pe cel mic de apă și vânt, este rezistent la uzură și se curăță extrem de ușor. Astfel, poți lăsa copilul se joace în voie sau chiar să învețe să meargă de-a bușilea, iar tu nu va trebui să îți faci griji că s-ar putea uda sau păta. Este suficient să ștergi materialul cu o cârpă umeda sau un șervețel și hăinuța va arăta ca nouă.

Pe lângă impermeabilitatea înaltă a materialului (10.000 coloană de apă), salopetele impermeabile pentru copii de la iELM sunt căptușite cu un strat subțire de fleece care izolează termic extrem de bine. Poate părea ciudat să alegi haine de ploaie căptușite însă, chiar și vara, cel mic poate petrece mult timp stând așezat direct pe pământul umed. De aceea este bine ca hăinuțele să îi ofere și un minim de confort termic.

În plus, chiar daca face mai mult efort fizic, cel mic nu va transpira. Softshell-ul folosit în fabricarea salopetelor iELM asigură o bună ventilație.

Indiferent pentru ce tip de hainele de ploaie vei opta, ia în calcul atât modul în care le va folosi copilul cât și confortul lui. Ploaia poate fi extrem de distractivă dacă ești echipat corespunzător.

 

Previous Post
Next Post

Leave a Reply