Cum decorăm casa pentru sărbătorile de iarnă? iELM recomandă: activități părinți și copii!

Vă mai amintiți faimoasa reclamă pentru băuturi răcoritoare în care caravana de Crăciun deschidea drumurile către cea mai frumoasă sărbătoare a iernii și versuri vesele, ritmate răsunau glorios: ”vin sărbătorile, vin!”?

Iată-ne aflați în acest moment, Crăciunul se apropie cu pași repezi! Și în toată această perioadă cu zile destul de aglomerate, găsim totuși timp să începem decorarea casei pentru a întâmpina magia sărbătorilor așa cum se cuvine! Spiridușii noștri pricepuți vor da o mână de ajutor atât în confecționarea decorurilor, cât și în menținerea stării de veselie și bucurie!

Photo credit: https://coolwallpapers.me/5054478-christmas-christmas-ornaments-christmas-tree-cookie-star.html

Micuții aleargă zglobii prin casă (noroc cu salopetele super comode care oferă nu doar confort, ci și mobilitate mare), activându-se pentru împodobirea a casei și a bradului. În timp ce părinții pregătesc bradul pentru a fi decorat, cei mici organizează atelierul de lucru. Aici vor realiza ghirlande minunate, înșirând flori de bumbac pe sfoară, fundițe albe din organza translucidă și bețe de scorțișoară. Tot aici, vor picta pe globuri albe ca zăpada, imaginând o lume cum doar ei o pot vedea. Ups! Repede, repejor direct în salopețica softshell pentru a putea ieși afară la cules de…conuri de brad! Ele vor deveni decorațiuni pentru brăduț, iată cum: întorși la atelier, copiii pictează conurile în culorile dorite pentru Crăciun. Apoi creează iluzia de zăpadă presărând cu migală spray alb pe extremitățile coniferului miniatural. Împletind și o sfoară pe care o atașăm cu grijă acestuia, el se va lega cu ușurință de crenguțele bradului.

Photo credit: https://miglioricestinatalizi.it/come-decorare-i-cesti-di-natale/

Lumânări mici și mari vor fi distribuite de copii prin toată casa, îndeosebi pe lângă bradul de Crăciun. Lumina sărbătorilor de iarnă este realmente aparte, așadar luminițele simple, albe, micuțe, delicate și elegante nu vor lipsi din căminul nostru. Urcăm în brad și lăsăm ghirlande întregi să cadă spre poale. Copiii continuă plasarea urmei luminoase prin ungherele cele mai ferite, sădind viață și magie pretutindeni.

Nu putem fi inspirați în ceea ce facem fără a avea cele mai frumoase colinde pe fundal: ”White Christmas” – Bing Crosby, ”Rockin’ around the Christmas tree” – Brenda Lee, ”Baby, it’s cold outside” – Dean Martin, ”Santa Claus is coming to town” – Jackson 5 și multe, multe altele răzbat duios în toată casa.

Împachetarea inspirată a cadourilor este o sarcină ce revine tot spiridușilor plini de energie! Deschidem ușa de la intrare și agățăm împreună o coroană stufoasă în care atârnăm globuri, măr, băț de scorțișoară, beteală sclipitoare și clopoței.

Și, pentru că s-a înnoptat, aprindem luminițele! Înainte de a pune deoparte îmbrăcămintea pentru copii pentru a sări în pijama, mai aruncăm o privire la ceea ce ne înconjoară: acum, Crăciunul poate sa sosească liniștit. Suntem fericiți!

Main photo credit: https://www.meinbezirk.at/st-veit/c-freizeit/die-dorfgemeinschaft-zeltschach-laedt-zum-christkindlmarkt_a2336855

POST ANTERIOR
URMĂTORUL POST

Produse

LASA UN Comentariu

Urmărește-ne pe instagram