Cum să alcătuiești ținute pentru vremea rece prin layering

Iarna este un anotimp minunat pentru copii. Aceștia pot să aibă o grămadă de activități, de la joaca în casă, simțindu-se confortabil în compania unei cești de ceai, până la construirea omuleților de zăpadă și bătăile cu bulgări.

În timp ce aceste activități pot fi foarte distractive pentru copilași, uneori, această situație poate să devină ușor dificilă pentru părinți. Aceștia doresc să își protejeze micuții de orice factori care i-ar putea pune în pericol, iar frigul se numără și el printre aceștia.

Una dintre cele mai simple și eficiente metode de a-ti proteja micuțul de temperaturile scăzute este cea prin layering a hainutelor, aceasta fiind cea mai bună modalitate de a le păstra căldura corporală pe vremea friguroasă.

Ce este layering-ul?

Acest concept de ,,stratificare” a hainelor de copii reprezintă adăugarea de straturi multiple de haine, din diferite materiale. Acestea sunt menite să păstreze temperatura corporală și să le redea copiilor libertatea de a înlătura din hăinuțe atunci când le este prea cald.

De ce ar fi util să folosesc ,,layering”?

Această metodă de îmbrăcat s-a dovedit a avea nenumărate beneficii. Folosind haine de copii din materiale potrivite, poți să ”blochezi” căldură corporală și să te asiguri că piesele vestimentare nu absorb umiditatea corpului.

Cea mai buna metodă de layering a hainelor pentru copii

Toată lumea iubește sandvișurile! Dar cine și-ar fi imaginat să îmbraci un copilaș ca și cum ai face un sandviș? Da, ai auzit chiar bine.

Cea mai bună și simplă metodă de a utiliza layering-ul este de a crea această structură de ”sandviș”. Formată din trei straturi, poți să potrivești hainele în funcție de vreme.

Stratul de bază

Primul strat de îmbrăcăminte este printre cele mai importante atunci când îți îmbraci micuțul. Acesta constă în primele hăinuțe pe care le îmbracă micuțul tău. Alături de lenjerie, stratul de bază ar trebui să conțină hăinuțe subțiri care să vină mulate pe copilaș. Un tricou sau un body subțire împreunate cu o pereche de colanți, ar îndeplini scopul numaidecât. Adițional, aceste hăinuțe oferă și libertate de mișcare.

Stratul intermediar

Când vine vorba de stratul intermediar, pe de altă parte, ai mai multe posibilități de improvizare. Cea mai importantă idee de urmărit este aceea că micuțul tău necesită un strat mijlociu din haine mai groase, care să mențină toată căldură corporală produsă în contact cu primul strat, deja menționat. De reținut: cu cât sunt mai pufoase hăinuțele, cu atât se adună mai multă căldură pentru cel mic!

Câteva exemple de haine de copii potrivite pentru stratul intermediar sunt jachetele pufoase sau din fleece, iar pentru pantaloni, cei alcătuiți din fleece sunt, de asemenea, ideali.

Stratul exterior

Acest strat, considerat de mulți părinți ca fiind cel mai important, include, de preferință, salopete cu protecție împotriva vântului și a intemperiilor. Acestea sunt benefice deoarece stratul exterior este menit să protejeze celelalte două straturi de îmbrăcăminte de intemperii precum ploaie sau ninsoare.

Este esențial ca ultimul strat să fie alcătuit din haine de copii flexibile, care să nu împiedice mișcările celui mic. Câteva exemple de haine de copii potrivite pentru acest lucru sunt jachetele și pantalonii impermeabili, salopete, precum și îmbrăcămintea din lână, fleece sau softshell.

Acum că ai aflat despre acest stil de layering ,,sandviș”, poți să fii liniștit știind că micuțul tău se distrează afară și nu simte frigul.

POST ANTERIOR
URMĂTORUL POST

Produse

Urmărește-ne pe instagram
[enjoyinstagram_mb]