Cum să alegi hainele pentru bebeluși

Alegerea hainelor pentru bebeluși este printre primele provocări apărute în misiunea de părinte. În prima perioadă a vieții, pielea micuțului tău este de aproximativ cinci ori mai sensibilă decât cea a unui adult și mult mai subțire. Deoarece purtarea țesăturilor nepotrivite poate produce bebelușilor iritații, alergii sau alte probleme dermatologice, trebuie să le protejăm pielea cum putem mai bine.

Iată câteva aspecte de care să ții cont atunci când alegi hainele pentru bebeluși:

Alege hăinuțe din fibre naturale

Chiar dacă hainele din materiale sintetice sunt atrăgătoare ca aspect, de obicei, acestea sunt tratate cu numeroase substanțe chimice care pot fi toxice pentru micuțul tău. Uneori favorizează dezvoltarea micozelor sau declanșarea reacțiilor alergice. Hainele pentru bebeluși din fibre naturale permit pielii să respire, oferă confort și sunt mult mai durabile.

Atunci când cumperi haine pentru micuțul tău, uită-te pe etichetă și caută materiale precum bumbacul, inul, lâna merinos, pânza de cânepă, iuta sau mătasea. Îți recomandăm să eviți materialele sintetice precum acrilul, poliesterul, mătasea artificială, nailonul sau lycra. 

Bumbacul organic este cea mai bună alegere

Acesta este obținut din culturi crescute în medii fără poluare, unde nu au fost utilizate pesticide, insecticide, fertilizatori și alte substanțe chimice. De obicei, în țesăturile bumbacului obișnuit pot rămâne reziduuri ale acestora care pot pătrunde în pielea copilului tău. Pentru copiii cu dermatită atopică este esențial să alegi haine care nu au fost tratate chimic. Beneficiile unei garderobe “curate” sunt importante pentru toți copiii și au un rol activ în a preveni dezvoltarea de alergii în viitor. 

Uită-te pe etichetele hainelor din bumbac și caută ca acestea să dețină o certificare GOTS sau OEKO-TEX® STANDARD 100.

Standardul Global Organic Textile (GOTS) este standardul de prelucrare a textilelor organice recunoscut la nivel mondial. Un produs textil care are eticheta GOTS trebuie să conțină minimum 95% fibră organică certificată. 

Pentru a obține o certificare OEKO-TEX® STANDARD 100, în materialul textil nu trebuie să se găsească cele peste 100 de substanțe cunoscute a fi dăunătoare pentru sănătate. 

Este esențial ca hainele pentru bebeluși să fie confortabile

Bebelușii petrec cea mai mare parte a timpului dormind. De aceea, este indicat ca aceștia sa fie îmbrăcați pe timpul somnului cu hainuțe din  materiale ușoare, moi, plăcute la atingere și în care să nu transpire.

Pe lângă confortul oferit copilului tău, este importantă și ușurința cu care tu, ca părinte, vei întreține hăinuțele. Materialele care se usucă repede sunt prietenele tale deoarece bebelușii au nevoie să le fie schimbate hainele des.

Optează pentru haine de bebeluși în care îl poți îmbrăca cu ușurință pe cel mic

Verifică spațiul din jurul gâtului, mânecile și zona picioarelor. Acestea ar trebui să fie lejere. De asemenea, caută ca nasturii sau fermoarul să fie în partea din față a hăinuțelor. Așa îți va fi mai comod deoarece cel mic nu se va agita în timp ce îl întorci.

Nu în ultimul rând, nu compromite calitatea produselor pentru preț. De multe ori simțim că sunt tentante prețurile reduse, însă atunci când vine vorba de sănătatea prichindelului nostru trebuie să alegem ce este mai bun. Micuții trebuie să crească frumos. Pe lângă o alimentație sănătoasă și un stil de viață adecvat, materialele pe care le poartă pe piele joacă și ele un rol important în dezvoltarea armonioasă a lor. 

Îți recomandăm să investești în haine de bebeluși de calitate și să te informezi bine înainte de a face acest lucru!

Previous Post
Next Post

Leave a Reply