Diversitatea modei pentru copii la nivel global

Odată cu evoluția umanității, au început să se dezvolte toate domeniile ce îl înconjoară pe om. Una dintre aceste industrii este industria modei, atât pentru adulți, cât și pentru copii.

La finalul anilor 1600, oamenii încă înfășau bebelușii, iar îmbrăcămintea pentru copii era unisex (bărbații ajunși la maturitate purtau haine tip ”pantalon”). Până în anul 1800 atât femeile, cât și fetele și băieții cu vârste mici purtau rochii asemănătoare, cu talie înaltă, din mătase lejeră și bumbac. Ulterior, au fost introduse elemente de îmbrăcăminte revoluționare, adaptate fiecărei etapă de vârstă a copilului: izmene denumite ”pantalets” sau ”pantaloons”, salopete, corset, fuste plisate, dantelă, volane, culori specifice fetelor și culori specifice băieților, iar lista bogată poate continua până în momentul prezent.

Această evoluție a avut loc simultan pe tot globul. Întrucât fiecare colț de lume este definit chiar și astăzi  de propriile-i reguli, propria-i istorie și cultură, atât hainele destinate adulților, cât și hainele pentru copii au căpătat o amprentă puternic națională, a locului de fapt. Aceste aspecte cu specific tradițional, național, foarte autentic fiecărui loc în parte pot fi regăsite în artă, decor, modă, arhitectură, etc. Coloristica îmbrăcăminții, diversele modele ce decorează hainele, succesiunea articolelor de îmbrăcăminte atunci când sunt asamblate sau purtate, rolul bine definit al fiecărui articol vestimentar pot fi buni exponenți ai elementului tradițional și unic fiecărei țări în parte.

Există, așadar, o mare diversitate la nivel mondial în industria modei. În ultimele decenii însă, confortul a câștigat primul loc pe scena modei pentru copii. Și iELM creează îmbrăcăminte pentru copii care să asigure lejeritatea și flexibilitatea necesare la joacă, starea de bine, relaxarea. Acesta este dezideratul iELM: copii ce se simt confortabil purtând hainele lor haioase în strânsă legătură cu zâmbetul acestora. Suntem părtași la diversitatea globală și unicitatea fiecărui copil prin intermediul posibilității de personalizare a produsului dorit cu numele acestuia.

Piața hainelor pentru copii se află într-o continuă creștere, iar viitorul în ceea ce privește îmbrăcămintea pentru copii sună bine, având ca punct central comoditatea celor mici!

POST ANTERIOR
URMĂTORUL POST

Produse

LASA UN Comentariu

Urmărește-ne pe instagram