Hainele de iarnă pentru copii și scaunul auto

Vremea devine din ce în ce mai rece și am început să scoatem garderoba de iarnă din dulapuri. Hăinuțele de iarnă pentru copii îl țin pe cel mic la căldură în timp ce se joacă afară. Cu toate acestea, dacă după plimbare urmează o călătorie cu mașina, unele dintre ele pot reprezenta un pericol pentru copil.

Scaunul auto este un element esențial pentru siguranța celui mic, atunci când se află într-o mașină. Fie că folosiți o scoică, un scaun sau un booster pentru copii mai mari, este important ca el să fie folosit corect pentru a oferi maximul de protecție în cazul unui accident. Asta înseamnă să fie montat corect și centurile să fie închise și fixe pe corpul copilului.

Centurile strânse corect nu ar trebui să permită să introduci mai mult de un deget între ele și pieptul celui mic. În cazul în care spațiul lăsat este mai mare, se reduce considerabil gradul de protecție oferit de scaun.

Majoritatea gecilor de iarnă lasă spații între corpul celui mic și centuri, existând riscul ca, în cazul unui accident, copilul să fie proiectat afară din scaun. Un test simplu este să fixezi centurile cât de strans poți peste haina de iarnă, apoi să o scoți și să vezi cât spațiu rămâne între centură și copil. Dacă poți apuca centura între arătător și degetul mare, atunci haina este prea voluminoasă.

Ce este de făcut, în acest caz?

În siguranță și la căldură

Chiar dacă nu poți folosi hainele de iarnă obișnuite în scaunul auto, există soluții ca micuțul tău să călătorească în siguranță și la căldură.

  • Îmbracă-l în straturi. Alege straturi de bază super-călduroase, din materiale care păstrează bine căldura lângă piele (cum ar fi lâna), apoi un strat superior subțire dar izolator, cum ar fi softshell-ul. Salopeta iELM este subțire în mână, dar izolează termic foarte bine.
  • Scoate-i geaca înainte să închizi centurile. Dacă cel mic poartă o geacă atunci când îl așezi în scaun, scoate-i-o și fixează-i bine centurile. Poți să așezi haina peste el, ca pe o păturică, pentru un plus de confort termic.
  • Acoperă-l cu o păturică. Dacă ai un bebe care se mișcă puțin în scoică, poți păstra o păturică în mașină, cu care îl poți acoperi în întregime, după ce i-ai fixat centurile. Pe măsură ce mașina se încălzește, vei putea să îl dezvelești.
  • Încălzește mașina înainte de plecare. O altă soluție este să pregătești mașina înainte să plecați. Această variantă este ideală dacă cel mic este singur pe bancheta din spate și nu are cine să îl dezvelească atunci când mașina se încălzește pe parcursul drumului.

Indiferent pentru care dintre variantele de mai sus vei opta, îți dorim drumuri ușoare și fără evenimente rutiere.

 

Main Foto: Sharon McCutcheon on Unsplash

Previous Post
Next Post

Leave a Reply