Importanța Protecției UV pentru copii

Mult așteptata vară a sosit. Unora dintre noi ne-a fost atât de dor de soare încât avem tendința să ne expunem uneori prea mult razelor solare. De aceea, este important să avem în minte faptul că trebuie să ne protejăm și să o facem cât mai bine posibil.

Deoarece pielea micuților noștri este mai subțire și mai sensibilă, atunci când ieșim cu ei afară trebuie să acordăm o atenție specială acestei protecții. Așa prevenim arsurile sau afecțiunile pielii ce pot apărea din cauza expunerii îndelugate la raze mai puternice.

Protecția solară este esențială în toate spațiile din afara locuinței, nu doar pe plajă sau la piscină. Copiii pot fi expuși razelor solare puternice chiar și acasă pe balcon, în curtea grădiniței/școlii sau în parc.

Iată câteva recomandări referitoare la protecția UV pentru copii.

Îmbracă-l pe cel mic cu haine care să-i acopere o suprafață cât mai mare a pielii. Alege materiale ușoare, subțiri, largi, în care nu i se va face prea cald. În zilele petrecute la plajă alege costume de baie pentru copii dintr-o singură piesă, care să acopere o suprafață mai mare de piele. Îți va fi astfel mai ușor să aplici cantitatea necesară de cremă de protecție pe zonele rămase descoperite.

Costume de baie copii cu protecție UV

Pentru zilele de bălăceală și distracție în valuri, un astfel de costum de baie pentru copii este necesar în garderoba micuțului tău.

Crema cu protecție solară este obligatorie pentru zonele rămase neacoperite de costum. Alege o cremă care are factorul de protecție SPF 50+, cu spectru larg (oferă protecție împotriva razelor de tip UVB, cât și UVA) și rezistentă la apă. Aplic-o pe fața prichindelului, brațe, picioare și orice altă zonă care nu este acoperită cu 20 de minute înainte să ieșiți din casă. Aplică din nou la fiecare 2 ore sau după ce îl ștergi cu prosopul.

În ceea ce privește factorii de protecție solară, exista mai multe nivele ale acestora:

SPF 6-10 – mic
SPF 10-25 – mediu
SPF 30-50 – ridicat
SPF 50+ – foarte ridicat

Foarte importantă este, de asemenea, purtarea unei pălării. Alege una care să-i ferească de soare fața, ceafa, ochii și urechile și care să aibă o mărime potrivită pentru a nu îi aluneca de pe căpușor. De asemenea, caută să stați în locuri cât mai umbrite de fiecare dată când ai ocazia.

Nu uita de ochelarii de soare. Investește într-o pereche de ochelari de soare calitativă, cu protecție împotriva razelor UV. Îți recomandăm să alegi categoria 2, 3 sau 4. Categoria 0 sau 1 nu oferă suficientă protecție UV.

Evită expunerea îndelungată în perioada din zi când soarele arde cel mai tare. De obicei, în intervalul 10:00-17:00 razele solare sunt foarte puternice. Caută ca în acest interval să nu-ți expui micuțul.

Pe lângă toate recomandările de mai sus, nu uita ca tu să fii exemplu pentru prichindelul tău. Protejează-te tu și așa va învăța și el mult mai repede să o facă.

Nu uita că soarele este și prietenul nostru. Pe lângă o dietă echilibrată, activitățile sportive frecvente sau un program cu suficiente ore de somn, expunerea la razele sale contribuie la sănătatea noastră fizică și mentală. Hai să ne bucurăm responsabil de timpul petrecut afară!

POST ANTERIOR
URMĂTORUL POST

Produse

LASA UN Comentariu

Urmărește-ne pe instagram