Miracolul de a dărui

”Dăruind din ceea ce ai, este puțin. Dăruind din ceea ce ești, atunci dăruiești cu adevărat.” (Kahlil Gibran)

Una dintre lecțiile importante pe care ni le predă cu duioșie Crăciunul (și întreaga perioadă de sărbători) nouă tuturor este miracolul de a dărui. Obiceiul de a căuta și de a găsi cadourile potrivite, de a le împacheta și de a le ascunde sub protecția bradului pentru a-i surprinde plăcut pe toți cei dragi creează o stare de bine extraordinară.

A dărui este una dintre ideile fondatoare a iELM: totul a început cu o mamică dedicată dorind să le ofere cel mai ridicat nivel de confort copiilor săi, croind și îmbrăcându-i în haine pentru copii foarte comode; dorind să dăruiască celor mici momente de neuitat și clipe de veselie intensă în orele petrecute la joacă. Imprimeurile colorate și fanteziste ale hainelor pentru copii iELM dăruiesc, la rândul lor, copiilor o lume a imaginației.

Încă de la o vârstă fragedă, cu fiecare Crăciun sărbătorit, copiii învață să fie darnici. De multe ori, grație acțiunilor umanitare, copiii trăiesc experiența constructivă de a se juca alături de și de a dărui cadouri unor alți copii foarte frumoși și buni, însă lipsiți de mijloacele materiale necesare unui trai normal. Ei înțeleg că darurile lor clădesc trainic prietenie, speranță, bucurie și zâmbete.

Sărbătorile de iarnă reprezintă o celebrare a iubirii, a bucuriei și a împăcării. Îmbrăcămintea calitativă pentru copii a cărei dimensiuni nu se mai potrivesc staturii copilului poate fi dată în dar unor familii cu mari necesități. Astfel, copiii învață că e simplu să fii bun și să contribui la binele celor din jur. De multe ori, ghidați de acest instinct înălțător de ”a dărui”, cei mici învață să împartă ceea ce au cu prietenii și colegii de joacă apropiați pentru că generozitatea inocentă îi aduce împreună.

Legenda spune că Sfântul Nicolae, rămas orfan de la o vârstă fragedă, era foarte bogat și dăruia în secret cadouri tuturor celor care aveau nevoie de ajutor, ocrotindu-i pe cei sărmani. Iată cum mitul s-a perpetuat și extins până în zilele noastre, încurajând una dintre calitățile umane atât de necesare și minunate – cea de a dărui!

Previous Post
Next Post

Leave a Reply