Natura ne ajută să creștem imunitatea pe timp de iarnă!

Pe cât de frumoasă, pe atât de friguroasă, perioadă de iarnă sosește însoțită și de vreme rece, rafale de vânt, zăpadă, viscol și multe alte intemperii care ne pot știrbi buna dispoziție atât nouă și îndeosebi copiilor noștri. Scriam în toamnă despre efectele benefice ale ceaiurilor în viața copiilor.

Revenim astăzi și extindem subiectul – noi toți cei din echipa iELM apreciem și recomandăm remediile naturiste pentru prevenire și tratare. Vrem să împărtășim cu voi astăzi experiența noastră plăcută și pozitivă în preîntâmpinarea și vindecarea simptomelor de îmbolnăvire ce pot apărea pe durata iernii.

Pe lângă metodele esențiale de prevenire a răcelilor și a gripei – hainele pentru copii subțiri vor fi înlocuite cu unele mai rezistente la frig, căciulile groase, din lână, vor lua locul căciulițelor subțiri din material textil, copiii vor purta body-uri pe sub hăinuțe pentru a avea mijlocul spatelui mereu protejat –, există remedii naturiste pentru a crește imunitatea copiilor pe care le putem prepara chiar acasă!

Atunci când copiii sunt bolnăviori, se încurajează hidratarea intensă – multă, multă apă! Consumul de probiotice ajută în prevenirea apariției infecțiilor respiratorii. Scorțișoara este un puternic antiseptic și antiviral. Planta de echinaceea luptă contra răcelii și a gripei reducând perioada de îmbolnăvire. Fructele și legumele îmbunătățesc și ele condiția micului pacient.

Nivelul foarte redus al vitaminei D în corpul copiilor poate impacta negativ întregul lor sistem imunitar. Calea naturală și eficientă de obținere a vitaminei D este expunerea la soare, prin care aceasta se produce la nivelul pielii. Extractul de soc ajută organismul să se apere. Tusea copiilor se calmează cu ceai de salcâm, infuzie de cimbru și cimbrișor, ceai de ceapă, sirop de brad, pasta din miere și lămâie.  (medicii recomandă introducerea mierii în dietă doar bebelușilor cu vârsta de peste 1 an, întrucât există riscul apariției botulismului la infanți).

Știați că supa de pui are darul magic de a grăbi eliminarea secrețiilor existente pe căile respiratorii?

Facem o plecăciune adâncă în fața venerabilelor albine care produc super-produse cu super-proprietăți, incredibile pentru imunitate și nu numai: lăptișorul de matcă, polenul (în special, cel de trandafir sălbatic, bogat în antioxidanți și vitamina C), propolisul, un cicatrizant miraculos ce sprijină formarea anticorpilor și, desigur, delicioasa miere.

Vestita inhalație cu aburi și uleiuri esențiale de mentă sau eucalipt și utilizarea camforului pentru masaj funcționează, am testat noi la iELM! Un cadou oferit umanității de către natură, uleiul de oregano, cel mai eficient antibiotic natural!

Odată cu alegerea pieselor de îmbrăcăminte adecvată pentru copii pe timp de iarnă, ne rămâne doar să dăm o șansă naturii să ajute în prevenirea îmbolnăvirilor de sezon! Vă dorim ca răceala, gripa și tusea să stea departe de voi, iar despre remedii, așteptăm să ne povestiți dacă au funcționat!

Previous Post
Next Post

Leave a Reply