Pe urmele unei familii maghiaro-indiene de origine nobilă din Transilvania

Bună, dragă septembrie, te așteptam să ne pictezi toamna cu paleta ta de culori incredibile!

Hai, ia-ți iute rucsacul, nu e timp de explicații!

Ne îndreptăm către Domeniul Zabola, Castelul Mikes, în inima uluitoarei și deja binecunoscutei Transilvania, însă nu suntem în căutarea lui Dracula, ci căutăm să ne relaxăm, undeva aproape în mijlocul pustietății, înconjurați de natură și de cele mai multe ori, de tăcere limpede. Credem că aceasta este una din sursele noastre majore de inspirație pentru toate articolele de îmbrăcăminte produse de iELM, a fi în momentul prezent și a fi atenți la tot ceea ce ne înconjoară; uneori, inspirația apare pur și simplu atunci când te afli  în locul potrivit. Am găsit unele dintre aceste locuri uimitoare și nu ne dorim să le păstrăm secrete! Fără îndoială vă vom împărtăși călătoriile și introspecțiile iELM.

Cătunul/Micul sat Zăbala, unde se află proprietatea, se întinde la doar 230 km în afara Bucureștiului, capitala României. Urmând un drum tăiat în munți, plimbarea cu mașina până la castel este spectaculoasă și foarte autentică – prin fața ochilor îți pot trece turme de oi traversând șoseaua, cirezile de vite care pasc pășunile din apropiere, case colorate, tradiționale din patrimoniul Transilvaniei în grupuri ici-colo, locuințe ale unor comunități mici de origini maghiare. Povestea a început atunci când o contesă maghiară din Transilvania s-a căsătorit cu un distins indian Chowdhury.

O poartă mare întâmpină toți oaspeții veniți la Domeniu. De aici încolo, basmele devin o realitate vie și încântătoare, prinzând viață la fiecare pas. Parcul imens se întinde până la dealuri și dincolo de ele, în pădure, și conace pentru găzduirea vizitatorilor stau răsfirate pe domeniu.

Dacă ați uitat să vă lăsați gândurile, preocupările sau problemele la intrare, nu vă faceți griji, acest loc vă va face să le uitați și să vă scufundați într-o oază de recreere.

Puteți sta întinși pe sezlonguri în soarele blând de toamnă, cu fața spre iaz; să descperiți lacul mare și insulă mică de pe lac; să vizitați toate conacele și camerele lor uimitoare; să luați o bicicletă și să vă plimbați de-a lungul lacului; să urcați dealul până la pădure și să explorați pavilionul din lemn și sauna din pădure; să mergeți pe cărările bătătorite și pe cele ascunse; să admirați pur și simplu peisajul; să vă întâlniți cu caii și cu oile; să faceți echitație; să respirați aerul curat al pădurii; să citiți cartea preferată pe o pătură în mijlocul pădurii. Nu fac parte dintr-un vis complex; aceste activități sunt realitatea concretă de pe Domeniul Zabola.

Cina se servește în vechile grajduri și la lumina lumânărilor, mâncăruri delicioase și o selecție de muzică de calitate fiind incluse în meniul regulat. Înainte de culcare nu trebuie să ratați ocazia să beți o ceașcă de ceai fierbinte sub una dintre arcadele terasei, în timp ce ascultați greierii și priviți adânc în bezna nopții!

O plimbare de noapte pe aleile care duc la Casa mașinilor, totul acoperit de întuneric. Să urcați pe scările care scârțâie, să înaintați pe coridor, ultima pe stânga: Camera Roșie. Continuați-vă seara cu o carte bună citită în cadă, cu un foc confortabil în șemineu și cu o muzică feerică de Debussy, Arabesque nr. 1 și nr. 2 pe fundal.

Universul a fost bun cu noi pe durata șederii la Domeniul Zăbala, nu-i așa? Cu mințile clare, pline de inspirație ne putem întoarce la vise și imaginație, desene și schițe, la croit și cusut piese mici unice și frumoase de îmbrăcăminte iELM.

Locurile cum sunt Castelul Mikes, nu foarte departe de fabrica iELM (aproximativ 190 km pe un drum extrem de pitoresc), care îți umplu sufletul cu energie bună, care îți hrănesc mintea creativă cu idei noi, care îți sporesc dragostea necondiționată pentru natură, care atrag după sine noi descoperiri și explorări ale ambelor noastre lumi, exterioară și interioară – ar trebui să se afle printre primele pe listele noastre de activități de toamnă.

Ultimul sfat dulce și savuros pentru drumul de întoarcere: faceți un popas în Ozun (maghiară: Uzon) și cumpărați celebrul cozonac secuiesc Kürtőskalács, un un dulce glazurat specific unguresc.

Previous Post
Next Post

Leave a Reply