Primii pași timizi spre școală

Vă mai amintiți primele zile de școală? Emoțiile pe care le trăiați și rapiditatea cu care se întemeiau prietenii când venea vorba de joacă? Acum, când deja ați devenit părinți, încercați să vă întoarceți în timp cu gândul astfel încât să îi puteți susține cât mai mult pe cei mici în noua etapă a vieții lor.

Trecând direct la fapte: cum ne pregătim pentru zilele de școală? Simplu! Selectăm o super combinație: o gustare sănătoasă pentru masa de prânz și hainele propice pentru copii.

Dimineața, înainte să pornească spre școală, copiii servesc micul dejun și după, pregătesc ghiozdanul alături de părinți. Apoi, își aleg hainele preferate pe care le vor purta în respectiva zi: haine în care să se simtă confortabil și comod. Printre mult-îndrăgitele lor articole de îmbrăcăminte se numără salopetele haioase și duo-urile pantaloni lejeri purtați cu bluze amuzante sau hanorace călduroase. Dacă activitățile recreative de la școală implică și vizite în exterior, copiii se vor pregăti și cu hainele pentru exterior de tip softshell. Culorile vii prezente pe îmbrăcămintea celor mici îi vor însufleți pe tot parcursul zilei!

Orele petrecute la școală le solicită copiilor atenția și energia, astfel încât o mică gustare și apoi prânzul sunt foarte importante pentru ei, pentru a prinde forțe noi. Așadar, din pachetul copilului pentru școală nu vor lipsi un fruct feliat (măr, pară, kiwi, orice fruct favorit) sau preparate de tip gustare (biscuiți din ovăz, brioșă bio, 2 felii de pâinică sănătoasă cu banană sau stafide, snack bars făcute în casă). Se adaugă apoi un prânz consistent, bogat în vitamine și substanțe nutritive pentru organism. Mâncarea aleasă trebuie să fie atât sănătoasă, cât și pe placul copilului, întrucât aceasta este una din mesele principale ale zilei.

Tot în ghiozdănelul pentru școală pregătim și îmbrăcăminte extra pentru cei mici, în cazul în care vor să se schimbe în urma unor activități ce implică efort fizic, eventual chiar și căciuli dacă afară bate vântul (astfel, preîntâmpinăm riscul de a răci). Un prosopel și poate jucăria preferată a copilului sunt și ele binevenite.

Voi cum pregătiți plecarea spre școală a celui mic? Ne-ar plăcea foarte mult să aflăm sugestiile voastre! Vă încurajăm să deveniți sursa noastră de inspirație!

POST ANTERIOR
URMĂTORUL POST

Produse

LASA UN Comentariu

Urmărește-ne pe instagram