Recomandarea iELM pentru o mini-vacanță de iarnă: Islanda sau Țara Zăpezilor

Există câteva locații de vis, în care domnesc palate de cleștar, regate nesfârșite ale florilor de gheață și infinite zăpezi imaculate. Islanda este unul dintre aceste locuri extraordinare. iELM recomandă o scurtă călătorie în Islanda în sezonul alb pentru a admira peisajele deosebite, unice în lume și pentru sentimentul general de permanență și rezistență a iernii copleșitor de frumoase.

Reykjavík este fermecătoarea capitală a acestei insule situate în plin Ocean Atlantic.  Ținând cont că vremea insulară în apropiere de Cercul Arctic este foarte capricioasă și schimbătoare, bagajul familiei trebuie să includă haine călduroase, iar pentru micuți, haine pentru copii adecvate, anti-vânt, impermeabile.  O caracteristică aparte a Islandei o reprezintă vânturile extrem de puternice. În Reykjavík, căsuțe colorate pitorești înnobilate de zăpadă se împletesc perfect alături de structuri înalte ce evocă viitorul (un exemplu ar fi maiestuoasa construcție pentru concerte și eveniment Harpa). Priveliștea panoramică asupra orașului poate fi admirată din interiorul bisericii Hallgrímskirkja, biserică luterană finalizată în anul 1986.

 Hallgrimskirkja, Iceland
Interior Hallgrímskirkja, Islanda

Numeroși agenți de turism vă pot ghida pașii către organizarea activităților preferate: observarea balenelor, găsirea și admirarea Aurorei Boreale (recomandat: Muntele Kirkjufell), pescuit, tururi pentru fotografii, urcuș pe ghețari (ghețarul Vatnajokull este cel mai mare; mai mult de 10% din suprafața insulei este acoperită de ghețari) și multe altele.

Pentru o ședere scurtă, echipați bine cu haine pentru vreme rece iar copiii îmbrăcați cu haine de exterior de bună calitate, iELM recomandă vizitarea plajei cu nisip negru Vík (satul de pescari cel mai apropiat poartă același nume), aflată la aproximativ 2 ore și jumătate de condus dinspre capitală.

Plaja Vik, Islanda

Un alt element spectaculos ce nu trebuie ratat este zona Strokkur, un câmp geotermal cu gheizere ce erup la distanță de doar câteva minute. Un pic mai departe se regăsește și spectaculoasa cascadă Gullfoss, parte a Cercului de Aur al Islandei. Pe drumul spre întoarcere, Parcul Național Þingvellir vă va surprinde cu multitudinea de căluți liberi ai Islandei.

Islanda, cai sălbatici

Pentru o zi de relaxare, planificați o vizită și către Laguna Albastră din apropierea Reykjavík-ului: vă îmbăiați în ape geotermale, de un albastru visător, cu temperaturi de aproximativ 35-40 grade Celsius, care hidratează intens pielea. Laguna Albastră este o instituție specializată pe tratamente ale pielii și zonă spa, însă întreaga țară este presărată cu numeroase alte oaze cu apă geotermală, în sânul naturii, fără intervenție umană.

Sunt multe de povestit despre Țara Zăpezilor, Islanda, însă nimic nu se compară cu o scurtă expediție acordată acestui tărâm desprins parcă din basme. Drum lin și experiențe minunate!

Aurora Boreală, Islanda, Țara Zăpezilor
POST ANTERIOR
URMĂTORUL POST

Produse

LASA UN Comentariu

Urmărește-ne pe instagram