Recomandarea iELM pentru vacanțele familiei: Autentica și relaxanta insulă Cipru

Stând și visând, întrebându-ne oare cum ar fi să fim pe plajă chiar acum, la început de noiembrie, am avut o revelație. În plină stare de reverie, ni s-a înfățișat una dintre minunatele posibilități de a transforma visul nostru în realitate.

Insula Cipru, a treia cea mai populată insulă din Marea Mediterană, a fost timp de multe secole ”mărul discordiei” dintre greci și turci și nu numai. De o frumusețe incontestabilă și având o poziție strategică în Orientul Mijlociu, Cipru găzduiește anual mii de turiști încântați de simplitatea și autenticitatea acestui loc magic.

 

Ocazional, avem nevoie de o pauză de la activitățile noastre recurente. Simțim nevoia de a pleca undeva însoțiți de cei dragi și de a petrece timp de calitate, fără foarte multe planificate în avans. Cipru este un astfel de loc în care relaxarea spontană vine în prim plan și este la un deget distanță de noi la orice pas. Pentru câteva zile petrecute pe insulă, pregătim bagaje lejere întrucât temperaturile sunt încă ridicate iar apa mării foarte blândă. Nu uităm să avem la noi mai multe body-uri pentru micuții care se vor bucura de nisipul fin și se vor juca majoritatea timpului la malul mării. Adăugăm și nelipsitele creme cu protecție solară și luăm cu asalt plaja!

 

Ne simțim exact ca într-o vedere transmisă de undeva departe. Căldura nu este excesivă și ne permite tuturor să fim liniștiți și relaxați! Râdem, construim castele de nisip la malul mării, doar pentru a le preda apoi micilor valuri ce se sparg timid la țărm. Dacă ne simțim obosiți, ne adăpostim pe prosop și adormim legănați de briza extrem de plăcută. Dacă vrem să ne distrăm, mergem în larg și facem paddleboarding, jucăm volei, încercăm să surprindem cele mai frumoase poze, explorăm micile vietăți marine, ne plimbăm, iar ziua trece repede, grăbită spre a întâlni apusul.

 

Știați că gustoasa brânză halloumi a luat naștere aici, în Cipru? Vă aflați într-un rai culinar sănătos ce vă oferă cele mai proaspete fructe și legume, dar și pește și fructe de mare pregătite cu mult bun gust. Să nu uităm că poporul cipriot este renumit pentru deserturile desăvârșite!

Seara, rezervați câteva ore unei plimbări îndelungi prin vechiul port al orașului Limassol, recent extins și transformat într-o elegantă marină. Tot aici se regăsește și castelul Limassol, în forma sa actuală reconstruit de Imperiul Otopman în anul 1590. Întrucât se lasă răcoare, echipați copiii cu bluze longsleeve și pantaloni lungi, hanorace sau salopete călduroase. Scopul este să vă bucurați de o experiență mediteraneeană minunată!

Această insulă vă va expune opere de artă ale mediului înconjurător: asfințiturile absolut surprinzătoare, îmbrățișați-le vizual pe durata șederii voastre!

Chiar și dacă ar fi fost doar un vis…energia pozitivă a insulei Cipru ne-a cuprins în totalitate!

POST ANTERIOR
URMĂTORUL POST

Produse

LASA UN Comentariu

Urmărește-ne pe instagram