Recomandarea iELM pentru vacanțele familiei: Domeniul Schönbrunn din Viena, Austria

Permanent în căutare de oaze de inspirație și de modalități interesante de a petrece timp de calitate cu familia, iELM explorează domeniul Schönbrunn, patrimoniu mondial UNESCO; fabulosul complex cuprinde un parc extins, palatul Schönbrunn și cea mai veche grădină zoologică din lume.

Întrucât sediul iELM se regăsește pe teritoriul României, ne aflăm la maxim 2 ore în zbor de capitala mult-îndrăgită – Viena. Împachetăm rapid câteva haine pentru copii, verificăm că avem biletele de acces achiziționate online și am pornit!

 

Schönbrunn se întinde pe aproximativ 17 hectare și găzduiește peste 700 specii de animale exotice, chiar și câteva din speciile pe cale de dispariție. 1752 este anul în care a fost înființată această grădină zoologică, inițial o ”menajerie” excentrică a unui împărat european.

O vizită spre acest vast și minunat domeniu se recomandă oricând de-a lungul anului. În interior, se regăsesc și clădiri cu tematici deosebite precum Terrarium, Aquarium, Rainforest. Copiii vor fi fascinați de lumile evocate de aceste construcții și de toate noutățile care îi vor lua prin surprindere. Nu vă preocupați legat de mâncare: aveți la dispoziție fostul salon imperial în care se servea micul-dejun, devenit în zilele noastre restaurant și cafenea; un alt restaurant cu specific Austriac așteaptă timid oaspeți. Oricând începând cu ora 09:00 sunteți invitați să explorați grădinile cu minunății de la Schönbrunn. Trenulețele galbene și verzi vă stau la dispoziție, conectând punctele importante ale domeniului.

 

Particularitatea acestei grădini zoologice este îmbucurătoare pentru viitorul umanității și perpetuarea speciilor de animale. La Schönbrunn, cercetători dedicați fac eforturi susținute pentru a conserva animalele aflate pe cale de dispariție. Ca urmare a acestor eforturi și a științei aplicate, în această grădină zoologică s-a născut primul elefănțel conceput prin inseminare artificială.

Câtă veselie pe chipul copiilor, văzând urangutani, urși panda imenși, ursuleți koala, rinoceri, elefanți, foci, girafe! Emoția trăită odată cu noile informații aflate și bucuria de a călători și de a păși într-un loc incredibil definesc ziua noastră petrecută la Schönbrunn.

Încurajați copiii să devină prieteni cu întreg mediul înconjurător, mai ales că au hainele potrivite pentru explorări în aer liber!

Schönbrunn, Grădină Zoologică
Previous Post
Next Post

Leave a Reply