Sporturile sezonului alb pentru copii

Primul fulg de nea picat din cer anunță, spre bucuria noastră a tuturor, și deschiderea oficială a sezonului minunat al sporturilor de iarnă. Activitățile fizice desfășurate în zăpada imaculată sunt adorate de copii, vestimentați cu hăinuțe foarte colorate și vesele.

Photo credit: https://pxhere.com/sv/photo/766889

Practicarea sporturilor de iarnă de către copii are multiple beneficii. Atât schiul, cât și snowboarding-ul antrenează instinctiv abilitățile de echilibru sau de balans ale copiilor și modul în care ei își distribuie greutatea corporală în momentul impactului cu zăpada astfel încât să controleze mișcările. Pentru a coordona săniuța, copiii vor folosi poziția dreaptă a corpului, orientarea în spațiu și direcția, jonglând în același timp și cu viteza aferentă coborârii. Echilibrul, grația și atenția în menținerea posturii pe suprafața gheții vor fi foarte necesare și totodată solicitate copiilor ce sunt pasionați de patinaj. În cazul hocheiului pe gheață, copiii vor deprinde spiritul de competiție și își vor exersa rapiditatea și coordonarea în patinare. Flexibilitatea, încrederea în propriile forțe, sentimentul de reușită și multe altele vor fi crescut în urma practicării sporturilor de iarnă de către copii.

Photo Credit: https://www.cheapsnowgear.com/blogs/snow-news

Mai mult, starea de spirit a copiilor va fi una foarte bună! Ei vor lega prietenii noi, vor socializa și se vor cunoaște mai bine cu alți copii ce împărtășesc aceeași pasiune.

O zi petrecută pe pârtie reprezintă un motiv de nespusă bucurie pentru cei mici. Echipamentul corespunzător pentru o asemenea zi va asigura distracția fără limită a copiilor. Copiii nu vor fi expuși nici cele mai mici șanse de frig. Echiparea începe cu un prim strat: fie un body sau o bluză cu mânecă lungă și pantaloni din bumbac. Apoi, urmează hainele pentru copii adecvate ieșirii pe pârtie: fie salopeta impermeabilă și geaca, special create pentru ski, fie costumul de ski, format din geacă și pantaloni, fie costumul de snowboarding. Tot parte din echipament vor face parte integrantă căciula și casca de protecție, mănușile impermeabile și clăparii pentru ski sau boots pentru snowboard.

Photo credit: https://www.iloveski.org/en/2019/02/04/alpinresorts-more-than-1000-partner-stores/

Pentru săniuță, opțiunile de îmbrăcăminte pentru copii se focusează pe mobilitate și impermeabilitate mari. La patinaj, copiii vor miza pe hăinuțe călduroase, dar care permit mișcări ample și flexibile. Sub costumul oficial de hochei pe gheață, copiii vor purta haine din materiale călduroase.

Perioada de iarnă este îmbrățișată cu mare încântare de copii,  iar zâmbetul lor împodobește omătul parcă nesfârșit! Vă dorim să vă bucurați de aceste momente minunate alături de copii, exact așa cum se bucură și ei!

Photo credit: https://www.meinbezirk.at/imst/c-lokales/tauschmarkt-im-kleinen-imster-stadtsaal_a1894185#gallery=default&pid=9347937

Main photo credit: http://www.monteprataski.it/

Previous Post
Next Post

Leave a Reply