15 trucuri pentru a organiza garderoba de toamnă a copilului tău

O garderobă organizată și un spațiu de depozitare al acesteia bine pus la punct vin cu numeroase beneficii. Camera copilului va fi mai ordonată, iar tu vei face curat și vei sorta hainele pentru spălat mai ușor. În diminețile grăbite, îl vei îmbrăca mai repede pentru școală/grădiniță.

Iată pașii pe care să îi urmezi pentru a pregăti garderoba micuțului tău pentru sezonul de toamnă.

Sortarea hainelor

Prima dată adună într-un singur loc toate hainele pentru sezonul de toamnă. Apoi, pune-l să probeze toate hainele pentru copii și încălțămintea de toamnă-iarnă pe care le aveți pentru a vedea dacă îi sunt bune. Pune deoparte hainele care încă îi vin și fă o listă cu tot ce trebuie cumpărat în mărimea următoare.

Pentru sezonul rece, din garderoba prichindelului tău nu ar trebui să lipsească tricourile și maiourile de bumbac, bluzele cu manecă lungă, treningurile groase, geaca și o salopetă impermeabilă.

Dacă micuțull tău este suficient de mare, implică-l și pe el în sortarea hainelor pe care le are și cumpărarea celor pentru noul sezon. 

Depozitarea hainelor pentru copii

După ce ai decis ce haine păstrezi și ai cumpărat lucrurile de care mai avea nevoie prichindelul tău, este timpul să le depozitezi. Asigură-te că ai păstrat strictul necesar și că nu te vor încurca în dulap hainele pentru copii pe care micuțul tău le poartă rar.

În ceea ce privește depozitarea hainelor, există câteva trucuri pentru ca acestea să ocupe mai puțin spațiu în dulapul tău:

  • Împăturește tricourile și lenjeria intimă în formă de rulouri;
  • Depozitează bluzele orizontal. Vei forma rânduri ce îți vor permite să le vezi pe toate dintr-o privire și să o scoți pe cea dorită fără a le deranja pe celelalte;
  • Împăturește blugii și pantalonii în patru. Primul pas este să îi împăturești pe jumătate, apoi îi mai pliezi o dată.

Asigură-te că protejezi hainele groase de diferite insecte precum moliile. Știai că există soluții naturale pentru îndepărtarea acestora? Printre ele se numără uleiul de cedru, castanele, lavanda sau cuișoarele.

Alt lucru pe care ar trebui să îl iei în considerare atunci când depozitezi hainele este să le așezi în așa fel încât să se afle la nivelul copilului tău. Dacă vrei să îl înveți să se pregătească și să se îmbrace singur pentru școală sau grădiniță este important să îi fie ușor și să ajungă la tot ce îi trebuie. De asemenea, dacă ai nevoie de cutii/recipiente, alege unele transparente pentru a vedea ce se află depozitat în ele.

Nu uita să decorezi dulapul! Dă-i personalitate în funcție de stilul și lucrurile preferate ale prichindelului tău. Lasă-l să aleagă o tematică și tu poți printa stickere drăguțe conform acesteia. Asta îl va motiva pe cel mic să păstreze spațiul de depozitare organizat.

Reciclează

La nivel global, deșeurile textile ocupă printre primele locuri ca sursă de poluarea mediului, după cele din industria petrolieră. Nu arunca hainele pentru copii care nu îi mai vin sau nu îi mai plac micuțului tău! Pe cele în stare bună le poți da fraților mai mici, verișorilor sau altor prieteni buni. Hainele deteriorate pot fi reciclate de diferite organizații sau chiar de către magazine.

De asemenea, poți căuta idei creative de a le da un look nou sau le poți dona. Caută pe internet harta celor mai apropiate centre locale unde poți dona hăinuțe pentru copii.

POST ANTERIOR
URMĂTORUL POST

Produse

Urmărește-ne pe instagram
[enjoyinstagram_mb]