5 idei de activități cu copiii, respectând distanțarea socială

Într-o perioadă în care cele mai multe școli și grădinițe s-au închis, iar distanțarea socială a devenit un nou skill pe care trebuie să îl învățăm, părinții au fost nevoiți să preia în totalitate responsabilitatea educației și dezvoltării armonioase a celor mici. 

Pandemia și provocările educației de la distanță au avut un efect negativ, atât asupra copiilor cât și asupra adulților. Părinți care se bazau în anii trecuți pe școli, gădinițe sau cuburi pentru a oferi celor mici alternative educaționale, s-au găsit în situația de a gestiona un copil plin de energie (și fără prea multe opțiuni de distracție) pe lângă job și treburile zilnice.

Iată câteva idei de activități consumatoare de energie dar, în același timp, educative și care nu îl expun pe cel mic la riscul de a contacta virusul.

1.Învață-l un sport nou

Bicicletă, skateboard, role – poți alege o variantă potrivită vârstei și să exersați împreună. Pe măsură ce va învăța să le folosească, cel mic va putea petrece minute în șir (sau chiar ore, sperăm noi) pentru a-și îmbunătăți tehnicile. 

Ai grijă să folosești casca de protecție și haine de copii lejere, care să nu îi limiteze mișcările.

2. Deleagă-i sarcini în casă

Aici ai șansa de ai fi cât de creativă dorești. Poți delega una dintre sarcinile tale (împerecheatul șosetelor după spălat poate fi extrem de amuzant) sau poți inventa una, special pentru cel mic. Printre sugestiile noastre se numără udatul florilor, hrănitul animalelor de companie, periatul pisicii (dacă și ea este de acord).

3. Faceți slime

Când vine vorba de a crea ceva împreună cu cel mic, slime-ul este printre cele mai amuzante opțiuni. Este ușor, are puține ingrediente și nu este deloc costisitor. Puteți găsi nenumărate rețete pe net pentru a crea propriul slime. Deși producerea materialului minune necesită supraveghere din partea ta, ulterior, cel mic se poate juca ore în șir cu ceea ce ați creat, în timp ce tu lucrezi sau te ocupi de treburile casnice.

4. Pregătește-i o vânătoare de comori

Indiferent dacă locuiți la curte sau într-un apartament, poți crea pentru copilul tău un concurs, precum o vânătoare de comori. Avantajul acestui joc este că nu ai nevoie de prea multă recuzită ci doar de ceva imaginație din partea ta. De cele mai multe ori poți încropi jocul folosind lucruri pe care le ai deja în casă.

5. Spălătorie de jucării

Avantajul acestei activități este că poate fi adaptată în funcție de vârstă. Vei avea nevoie de un lighean, chiuveta (sau poți folosi chiar cada, dacă ai un copil mai mare), jucării, burete și multă îngăduință. Copiilor mai mari le poți oferi și accesorii suplimentare precum spuma de baie, colorant alimentar sau glitter. Așteaptă-te la minim o oră de liniște, dar și la multă mizerie după. Îți poți lua laptopul și lucra în timp ce îi supraveghezi.

Oricât de dificilă și frustrantă ar fi perioada pe care o traversăm cu toții, este important să găsim resurse de a ne menține optimismul. Un ajutor real în reducerea stresului este chiar implicarea în jocul copiilor.

POST ANTERIOR
URMĂTORUL POST

Produse

Urmărește-ne pe instagram
[enjoyinstagram_mb]