Softshellul este un tip de material folosit ca strat final, ce poate fi purtat peste un prim strat de bumbac sau lână. Dacă este mai frig afară, poți adăuga ca strat intermediar un pulover sau o jachetă de polar. Salopetele din softshell se potrivesc de minune activităților intense desfășurate afară, atunci când vremea este rece sau celor care necesită libertate de mișcare, lejeritate și confort. Partea din exterior este netedă, dar rezistentă la abraziune, iar cea interioară este moale și permite eliminarea umezelii.
Acest material se remarcă prin mai multe avantaje și caracteristici, printre care: respirabilitate, protecție anti vânt, eliminarea umezelii, termoreglare și, nu în ultimul rând, impermeabilitate.
Pentru prichindeii cărora le place să se joace liberi în natură, o salopetă impermeabilă din softshell este investiția perfectă. Ei pot face activități în aer liber în cea mai mare parte a anului. Fie primăvară, toamnă sau iarnă, ei nu vor transpira și nici nu le va fi frig.
Pentru a păstra impermeabilitatea unei salopete și a o folosi în bune condiții pentru o perioadă îndelugată de timp, este extrem de important să o îngrijești așa cum trebuie. Dacă va avea o durată de viață mai lungă, ea pot fi purtată și de frații sau verișorii mai mici.
Înainte de spălare
Înainte de a pune la spălat salopeta prichindelulului tău citește și urmează instrucțiunile de îngrijire de pe etichetă. Dacă de obicei scoți etichetele hainelor, pune-le într-un loc sigur sau fă-le o fotografie înainte să le arunci, pentru a le putea reciti în caz de nevoie. Apoi, curăță impuritățile de pe suprafața acestora cum ar fi praful sau noroiul. Avantajul hăinuțelor din softshell este că acestea se curăță foarte ușor. Asigură-te că fermoarul este închis înainte de a le introduce în mașina de spălat, dacă alegi să nu le speli manual.
Spălarea
Pe lângă instrucțiunile pe care le vei găsi pe etichetă, cele mai importante aspecte de care noi îți recomandăm să ții cont pentru a nu deteriora materialul softshell sunt următoarele:
-Spală salopeta la un program al mașinii de spălat cu puține turații;
-Temperatura apei nu trebuie să fie mai mare de 40 °C;
-Nu folosi înălbitori;
-Nu folosi balsam pentru rufe.
Uscarea
La fel ca și procesul de curățare, cel de uscare nu îți va da bătăi de cap. Este preferată uscarea la aer, chiar dacă durează mai mult. De asemenea, salopetele impermeabile pentru copii nu se calcă.
Depozitarea
Ultimul pas în rutina de îngrijire a salopetelor impermeabile pentru copii din softshell este depozitarea. Ai grijă ca acestea să nu stea prea mult timp umede în procesul de uscare. De asemenea, nu le depozita în spații unde umezeala este ridicată.
Un aspect important de reținut este fapul că gradul de impermeabilitate al salopetelor din softshell nu este total. Softshellul este un material impermeabil, însă există posibilitatea ca umiditatea să pătrundă prin salopetă în zona fermoarului, a cusăturilor sau a manșetelor.
De asemenea, salopetele impermeabile pentru copii din softshell nu conțin substanțe chimice. Astfel, micuțul tău nu este expus niciunui pericol. Acest lucru este garantat de către certificarea OEKO-TEX® STANDARD 100.
Pentru a obține această certificare, în materialul textil nu trebuie să se găsească niciuna dintre cele peste 100 de substanțe cunoscute a fi dăunătoare pentru sănătate. Dacă vrei să afli mai multe despre atât despre certificarea Oeko-Tex, certificarea GOTS, cât și despre importanța hainelor fără substanțe chimice, citește aici articolul nostru pe această temă.
Cu cât avem grijă mai mult de hainele pe care le purtăm, cu atat ele vor fi mai durabile, vor avea o performanță mai bună și ne vom bucura mai mult timp purtându-le. Acest lucru, în mod direct, duce și la reducerea impactului negativ pe care îl putem avea asupra mediului dacă achiziționăm frecvent haine noi.