5 metode prin care putem să îi învățăm pe copii o limbă străină

Într-o lume care devine din ce în ce mai diversă și globalizată, cunoașterea unei limbi străine este o abilitate foarte apreciată, ce oferă numeroase avantaje intelectuale, economice sau sociale. De aceea, mulți dintre noi căutăm încă de când copiii noștri sunt micuți să îi învățăm încă o limbă pe lângă cea nativă.

Micuții ce cunosc sau studiază minimum o limbă străină dau dovadă de mai multă deschidere față de cei din jur și noi medii culturale, au o gândire mai flexibilă și le va fi mai ușor să învețe o nouă limbă mai târziu. De asemenea, le este dezvoltată capacitatea de concentrare, de gândire critică, sunt mai creativi sau au atenția distributivă sporită.

“Copiii mici devin confuzi dacă aud în jurul lor mai multe limbi” este unul dintre cele mai întâlnite mituri atunci când vine vorba de învățarea limbilor străine. Copiii pot face diferența între limbile pe care le aud. De la vârsta de 4-5 ani, ei încep să dezvolte un nivel de conștientizare metallingvistică, ceea ce înseamnă că sunt conștienți de limbile străine învățate și pot reflecta asupra modului de utilizare ale lor.

Iată 5 modalități prin care îți poți ajuta prichindelul să învețe o limbă străină nouă:

  1. Învățarea prin joc

Învățarea prin joc este o metodă dovedită pentru însuşirea unei limbi străine. Găsește o serie de jocuri sau aplicații online, cum ar fi puzzle-uri interactive. Cu ajutorul lor micuțul poate să învețe numele culorilor, al animalelor sau să numere în diferite limbi.

  1. Emisiunile sau serialele pentru copii

Alege platforma ta preferată pe care urmărești filme și alege cu copilul tău o nouă emisiune pe care să o urmăriți, cu dublajul în limba pe care dorești să o învețe. Adaugă și subtitrarea în limba respectivă dacă ai disponibilă această opțiune. Procesul este mult mai eficient dacă micuții văd transcris ceea ce aud.

  1. Conversații cu alte persoane

Caută online un mentor care să aibă ca limbă nativă limba studiată de copilul tău. Stabiliți sesiuni în care prichindelul să exerseze noua limbă la nivel conversațional. O conversație față în față/online timp de 30 de minute, o dată pe săptămână, îl ajută să facă progrese semnificative.

  1. Cântați și dansați

Ascultați muzică, dansați și cântați melodii în limbă studiată. Deoarece copiii iubesc muzica, aceasta este o modalitate excelentă de a-i ajuta să-și amintească rapid noile cuvinte învățate.

  1. Învață-l prin activități captivante

Dacă dorești să il înveți pe prichindel cuvinte legate de natură, îmbracă-l în haine de copii comode și porniți împreună în explorare, afară! Vrei să îi dezvolți vocabularul despre starea meteo? Faceți un experiment științific care are ca rezultat un curcubeu.

Nu îți face griji dacă micuțul tău va începe să amestece limbile învățate. Aceasta nu este nicio problemă, este un fenomen total normal. Va fi temporar, copilul va începe singur să își dea seama că face acest lucru. În final lucrurile se vor clarifica și va începe să le separe.

Dezvoltarea limbajului are cel mai mare succes atunci când copiii interacționează cu lucrurile care îi pasionează, de care sunt atrași. Așa că fii atent la interesele lui, ține cont de ele și integrează-le în activități pentru a fi totul mai atractiv și mai distractiv.

Deși nu există reguli universale de urmat, dacă vrei să îl înveți pe copilul tău o limbă străină, cel mai important lucru pe care trebuie să-l faci în calitate de părinte este acela de a-i oferi sprijin, iubire și înțelegere.

POST ANTERIOR
URMĂTORUL POST

Produse

Urmărește-ne pe instagram
[enjoyinstagram_mb]