Ce cărți mai citesc copiii toamna?

Curioși din fire, copiii își doresc să exploreze lumi noi, să învețe lucruri noi și să experimenteze emoții noi. Trezindu-le interesul pentru lectură, le deschidem poarta nu doar către educație, ci și către imaginație, creativitate, inovație.

Nouă, părinților și micuților, toamna, ne place cel mai mult să ne cuibărim confortabil în canapea, îmbrăcați în cele mai comode hăinuțe și salopete, să ne învelim cu o pătură călduroasă și să răsfoim captivați filă după filă din cărțile de povești pentru copii. Fiecare personaj ne inspiră și ne învață o lecție prețioasă, iar fiecare poveste reprezintă o nouă aventură. Vocea mamei sau a tatei răsună cel mai bine atunci când suntem în brațele lor și le adresăm multe întrebări despre ceea ce tocmai am citit împreună.

 

iELM a stat puțin de vorbă cu câteva mămici și câțiva tătici și a identificat recomandări de cărți deosebite din literatura universală dedicate copiilor cu vârste cuprinse între 1 și 5 ani. Le enumerăm, în ordinea preferințelor copiilor:

  • ”Omida mâncăcioasă”, de Eric Carle, o carte specială cu ilustrații deosebite.
  • ”Năsturel” și ”Buzunarul lui Năsturel”, scrisă de Don Freeman, o carte care vorbeste despre prietenie.
  • Colecția de cărți cu elefantul Elmer, autor David McKee; elefantul Elmer ne învață că este absolut în regulă să fii diferit de toți cei din jurul tău.
  • ”Fetița care colorează visele”, scrisă de Klaus Baumgart, spune o poveste cu subiectul: oare de unde vin visele noastre?
  • ”Hoinari prin anotimpuri”, o colecție de cărți scrisă de Rotraut Susanne Berner; părinții construiesc ei înșiși povestea, inspirându-se din minunatele ilustrații ale acestor cărți.
  • ”Aventurile râmei Oli”, de Olga Gudynn, avînd în prim-plan un personaj curajos, dar zăpăcit: râma Oli.
  • ”Fetița care voia să salveze cărțile”, o poveste creată de Klaus Hagerup și Lisa Aisato despre o fetiță ce se teme să crească, mare iubitoare a cărților.
  • ”Erus în valea răbdării” și ”Erus în Valea Generozității”, primele două volume din cele patru scrise de Alec Blenche.
  • ”Aventurile lui Habarnam și ale prietenilor săi”, scrisă de Nikolai Nosov.
  • ”Pietrele lui Aston”, povestea unui cățeluș căruia îi place să adune pietre de pe stradă, imaginată de Lotta Geffenblad.
  • ”Școala urșilor” și ”Pozna lui Jackie”, de Hirozuki Aihara. Personajul comun al ambelor cărți este o fetiță ursuleț pe nume Jackie.

Beneficiile cititului cărților de povești alături de copii sunt bine-cunoscute, iar printre acestea se numără și recunoașterea imaginilor, dezvoltarea memoriei, dezvoltarea spiritului de observație, îmbogățirea vocabularului copiilor și multe, multe altele.

Voi ce cărți mai citiți cu micuții voștri?

 
POST ANTERIOR
URMĂTORUL POST

Produse

Urmărește-ne pe instagram
[enjoyinstagram_mb]