Mult îndrăgitul nostru, domnul Softshell

În povestea oricărui brand, există produse care se bucură de mai multă sau mai puțină popularitate atât în rândul clienților, cât și printre cei care le creează, cei care le dau viață. În cazul iELM, salopetele din material softshell sunt pe locul 1 în preferințele noastre ale tuturor: copiii le adoră, părinții sunt fericiți, iar noi radiem de bucurie văzând un produs finit prietenos, colorat și extrem de util.

Și tocmai pentru că este un produs atât de popular, astăzi ne dorim să punem accent pe instrucțiunile de utilizare și întreținere a hăinuțelor pentru copii de exterior, din material softshell.

 

Acest tip de material a fost conceput undeva prin anul 2000 și a apărut ca răspuns la nevoia de a avea un strat intermediar între fleece (material moale, pufos și călduros, dar nu protejează împotriva capriciilor vremii) și hardshell (oferă protecție totală împotriva elementelor vremii, însă este rigid). Softshell-ul se pretează perfect pentru activități intense în vreme rece, ce necesită libertate mare de mișcare. Imaginați-vă că softshell-ul este un fleece, căruia i s-a aplicat un tratament ce respinge apa și o membrană anti vânt.

Știați că?…Prin ”coloana de apă” măsurăm gradul de impermeabilitate al unui produs; indicatorul ”maximum vapour permeability” măsoară nivelul de respirabilitate al produsului. Cu cât ambele cifre ale indicilor sunt mai mari, cu atât caracteristicile menționate mai sus sunt mai mari. De exemplu, având între 6000 mm și 10000 mm coloană de apă, putem folosi respectivul produs de îmbrăcăminte în condiții meteo de ploaie ușoară și zăpadă moderată. Având 20000 mm coloană de apă și peste, putem înfrunta cu succes ploaie torențială și zăpadă abundentă umedă. Tipul de softshell pe care îl folosim la iELM are un grad mare de impermeabilitate (10.000 mm coloană de apă) și asigură atât protecție împotriva vântului, cât și capacitate foarte bună de respirație.

Pentru hainele pentru copii de exterior am ales un material softshell cu o structură similară cu a unui material laminat în 3 straturi: între țesătură și căptușeală există o membrană subțire – un strat de acoperire. Suprafața exterioară este netedă și rezistentă la abraziune, iar căptușeala (realizată dintr-un material tip fleece) este moale și permite eliminarea umezelii.

 

Țesătura softshell a salopetelor iELM oferă un confort ridicat, întrucât materialul este unul foarte flexibil și cu o capacitate mare de întindere și o aderență moale.

Nicio substanță chimică periculoasă nu este utilizată pentru tratarea textilei softshell folosită în fabricarea diverselor produse iELM. Pentru noi este prioritară siguranța copiilor clienților noștri!

Acest tip de material este 100% micro-poliester. Recomandăm a fi spălat la 40°C. Nu este necesar să aplicați balsam de rufe, este chiar contra-recomandat. Produsul din material softshell nu se va usca în uscător sau în dulap de uscare electric. După orice utilizare, lăsați produsul din material softshell la aerisit și nu permiteți să rămână umed pentru mai multe zile.

Suntem nerăbdători să aflăm întrebările voastre, părerea voastră și orice alte detalii pe care doriți să ni le împărtășiți despre îmbrăcămintea pentru copii fabricată de iELM din mult îndrăgitul material softshell!

 
POST ANTERIOR
URMĂTORUL POST

Produse

Urmărește-ne pe instagram
[enjoyinstagram_mb]